Η Εισαγγελία ζήτησε τη φυλάκιση του Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Διαβάζεται σε 3'
Λουίς Ρουμπιάλες
Λουίς Ρουμπιάλες AP Photo Manu Fernandez

Βαρύς αναμένεται ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον Λουίς Ρουμπιάλες, με την Εισαγγελία να ζητάει τη φυλάκιση του πρώην προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας για 2,5 χρόνια για το μη συναινετικό φιλί του στην Χένι Ερμόσο.

Το φιλί που είχε δώσει ο Λουίς Ρουμπιάλες στην Χένι Ερμόσο μετά από το φινάλε του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 είχε προκαλέσει σάλο στην ισπανική αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη και πλέον ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ισπανικού ποδοσφαίρου βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Και αυτό γιατί η υπόθεση οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Μαδρίτης όπου η Ισπανίδα παίκτρια είχε ξεκαθαρίσει πως το φιλί δεν ήταν σε καμία περίπτωση συναινετικό, με την δικαστή, Μάρτα Ντουράντες Χιλ να ερευνά την “υπόθεση Ρουμπιάλες” και να ζητάει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Όπως αποκάλυψαν τα ΜΜΕ της Ιβηρικής χερσονήσου την Τετάρτη (27/03), η δικαστής θεωρεί πως ο Ρουμπιάλες είναι ένοχος για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης, για το αναγκαστικό φιλί που έδωσε στην Ερμόσο κατά την τελετή απονομής μεταλλίων μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ τον περασμένο Αύγουστο, και για αυτό ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Παράλληλα δε, ζήτησε να μπει σε επιτήρηση για τα επόμενα δύο χρόνια και του απαγορευτεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια τόσο η επικοινωνία με την Ερμόσο όσο και την πλησιάζει σε ακτίνα 200 μέτρων.

Όπως γράφει το SPORT24, αναφορικά με το δεύτερο αδίκημα που καταλογίστηκε στον Ρουμπιάλες, αυτό του εξαναγκασμού στην παίκτρια, η δικαστής ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης διάρκειας 1,5 έτους, ενώ την ίδια ποινή ζήτησε και για τους Άλμπερτ Λούκε, Χόρχε Βίλδα και Ρούμπεν Ριβέρα μαζί με την απαγόρευση και στους τρεις για τα επόμενα 3,5 χρόνια, είτε να επικοινωνήσουν με την παίκτρια είτε να την πλησιάσουν σε απόσταση 200 μέτρων.

Επιπλέον, βάσει του αιτήματος της Εισαγγελίας, ο Ρουμπιάλες καλείται να αποζημιώσει την Ερμόσο με το ποσό των 50.000 ευρώ για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης ενώ και οι άλλοι τρεις καλούνται να της καταβάλλουν άλλα 50.000 ευρώ για τον εξαναγκασμό που την υπέβαλαν.

Τέλος, η δικαστής που εξέτασε την πολύκροτη υπόθεση ζήτησε να αποκλειστούν και οι τέσσερις άνδρες από κάθε ενασχόληση με αθλητική δραστηριότητα για όσο διάστημα θα ισχύσει η ποινή τους, με την πρόταση αυτή να έρχεται μάλιστα λίγο καιρό μετά από την καμπάνα της FIFA προς τον Ρουμπιάλες, που τον τιμώρησε με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για μία τριετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα