Η επίθεση της ΕΟΚ στον Βασιλειάδη και η απάντηση

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης EUROKINISSI

Η ΕΟΚ απάντησε στον Γιώργο Βασιλειάδη για τη δήλωση περί "θανάτου του ελληνικού μπάσκετ" για να προκαλέσει την αντίδραση κύκλων του υπουργείου.

Σε ανοιχτή κόντρα βρίσκονται τα τελευταία 24ώρα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλοθοσφαίρισης και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Ετσι και αλλιώς οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν μπορούν να περιγραφούν ως ιδανικές, ωστόσο η δήλωση Βασιλειάδη σε τηλεοπτικό σταθμό περί "θανάτου του ελληνικού μπάσκετ" αποτέλεσε αιτία πολέμου για την ΕΟΚ.

ADVERTISING

Η ομοσπονδία αντέδρασε με ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής: Η ΕΟΚ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους Νόμους του Κράτους και το νομικό πλαίσιο της ΔΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, FIBA, της οποίας είναι τακτικό μέλος.

Όλα τα άλλα είναι για την δημιουργία εντυπώσεων με την μετάθεση ευθυνών και παραποίηση της αλήθειας. Δυστυχώς για τον εκπρόσωπο της Πολιτείας ο οποίος για μία ακόμη φορά στοχοποιεί αδίκως τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα να νομοθετεί και συγχέει ηθελημένα για λόγους προσωπικούς, προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Basket» με το «Basket στην Ελλάδα».

Το πράττει δε ενόψει Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου το Ελληνικό Basket θα είναι παρόν και μάλιστα επικεφαλής ομίλου, παρά τα εμπόδια που στην πορεία στήθηκαν από διάφορες πλευρές και είναι πανέτοιμο για μία ακόμη φορά να εκπροσωπήσει επάξια τη Χώρα μας.

Για τους επισήμως «ανησυχούντες» και ανεπίτρεπτα «νεκρολογούντες» το «Ελληνικό Basket» είναι πολύ καλά θεμελιωμένο με την συμβολή των ανθρώπων της παραγωγικής διαδικασίας και δεν κινδυνεύει να δικαιώσει τους δημιουργούς και τους προφήτες «κατάρρευσης και θανάτων». Στην παρούσα φάση περισσότερη σοβαρότητα, ψυχραιμία και ευθύνη χρειάζεται και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις και αχρείαστες δημόσιες δηλώσεις".

Ο Γιώργος Βασιλειάδης από την πλευρά του δεν αντέδρασε επισήμως, ωστόσο κύκλοι του Υπουργείων σημείωναν ότι "παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ εξακολουθεί να είναι οριακή και με ομάδα να απειλεί ήδη με φυγή (σσ Ολυμπιακός), ο κ. Βασιλακόπουλος δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κρύβεται. Δεν λαμβάνει καμία πρωτοβουλία, ούτε καν καλεί τις ομάδες για κουβέντα. Ο κ. Βασιλακόπουλος θα πρέπει να ξέρει ότι κρίνεται από τον κόσμο και τους φιλάθλους".

SHARE:

24Media Network