Η σκληρή μαφία των οπαδών της Ρίβερ προκάλεσε την αναβολή

Η σκληρή μαφία των οπαδών της Ρίβερ προκάλεσε την αναβολή
Oπαδοί της Ρίβερ Πλέιτ AP

Η εισβολή της αργεντίνικης αστυνομίας στα λημέρια των μαφιόζων οπαδών της Ρίβερ Πλέιτ και η πράξη αντεκδίκησης πριν από τη σέντρα του δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Η αναβολή, αρχικά, και εν συνεχεία η ματαίωση του δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς έχει στιγματίσει την Αργεντινή.

Αδικο ή όχι, φαίνεται ότι το επίσημο κράτος αλλά και οι αθλητικές αρχές δεν μπορούν να πάρουν δραστικά μέτρα εναντίον του χουλιγκανισμού ο οποίος στη χώρα δεν είναι απλά μία κοινωνική τάση αλλά … business.

Αν σας φαίνεται υπερβολικός ο όρος, δεν έχει έχετε παρά να διαβάσετε τις δηλώσεις του δημάρχου του Μπουένος Αϊρες, του Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα, για το τι οδήγησε στην επίθεση στο πούλμαν της Μπόκα και τελικά στη ματαίωση του αγώνα. “Ηταν μία πράξη εκδίκησης” τόνισε ο δήμαρχος.

Μία ημέρα πριν από το ματς, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του αρχηγού της Μπάρα Μπράβα, του πιο σκληροπυρηνικού συνδέσμου της Ρίβερ, και βρήκε χρηματικό ποσό περίπου 230.00 ευρώ καθώς και 300 εισιτήρια του τελικού.

“Η Μπάρα Μπράβα δρα στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο εδώ και 50 χρόνια περίπου. Με την κατάσχεση των εισιτηρίων, 300 μέλη της έμειναν εκτός ματς και έτσι ξέσπασαν κατά αυτόν τον τρόπο”.

“Ο χουλιγκανισμός στην Αργεντινή δεν είναι απλά πάθος, είναι business. Η μαφία αυτή κάνει δουλειές στη μαύρη αγορά, κυρίως σε ότι αφορά τις πωλήσεις εισιτηρίων. Οι τιμές μ’ αυτόν τον τρόπο, φτάνουν στα ύψη” τόνισε ο ο ειδικός σε θέματα λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου Τιμ Βίκερι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα