Η Σοφία Μπεκατώρου απαντά στην Ομοσπονδία: “Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που δεν μίλησα”

Η Σοφία Μπεκατώρου απαντά στην Ομοσπονδία: “Όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους που δεν μίλησα”
Η Σοφία Μπεκατώρου Eurokinissi

Απάντηση στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου μετά την καταγγελία της.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε από παράγοντα της Ομοσπονδίας σε ηλικία 22 ετών.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία χαρακτήρισε το περιστατικό “δυσάρεστο” και άφησε αιχμές γιατί η αθλήτρια δεν μίλησε γι’ αυτό νωρίτερα, προκαλώντας την οργή των πολιτών λόγω της απαθούς στάσης της.

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως θεωρεί απαράδεκτο το κείμενό της και αφήνοντας να εννοηθεί πως η στάση της αποτελεί έναν από τους λόγους που τόσο η ίδια όσο και τα θύματα γενικά φοβούνται να μιλήσουν.

Επίσης, προέτρεψε και άλλες γυναίκες του αθλητικού χώρου να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη δική της ιστορία, ενώ δήλωσε πως θα είναι στο πλευρό τους.

Η απάντηση της Σοφίας Μπεκατώρου:

“Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατ’ αυτό τον τρόπο μετά από μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Στο άλλο που θα σου απαντούσα, είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να εκφράσω… Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά, πολύ ενθαρρυντικά. Και εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και ότι θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο”.

Η Έλενα Ακρίτα αφιερώνει το πρώτο της άρθρο στο NEWS 24/7, στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, ύστερα από τη δημόσια αποκάλυψη, που έκανε για τον βιασμό της σε νεαρή ηλικία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα