Μπεκατώρου: Οργή στο Twitter για την ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Μπεκατώρου: Οργή στο Twitter για την ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου ΑΠΕ

Θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τη σεξουαλική κακοποίηση της Μπεκατώρου.

Οργή και αγανάκτηση είναι τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν στο Twitter με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το βραδυ της Παρασκευής η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για την καταγγελία της Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση πριν από 21 χρόνια.

Η Ομοσπονδία, μία μέρα αφού η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή της, δημοσίευσε κείμενο χαρακτηρίζοντας το περιστατικό “δυσάρεστο” και αφήνοντας αιχμές γιατί η αθλήτρια δεν μίλησε γι’ αυτό νωρίτερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά. Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα”.

Η Έλενα Ακρίτα αφιερώνει το πρώτο της άρθρο στο NEWS 24/7, στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, ύστερα από τη δημόσια αποκάλυψη, που έκανε για τον βιασμό της σε νεαρή ηλικία.

Αντιδράσεις στο Twitter:

Ένας χρήστης χρησιμοποίησε λόγια τοτ Ζακ Κωστόπουλου. “Αυτοί που λένε πράγματα όπως Και γιατί το θύμα δεν μίλησε νωρίτερα είναι ακριβώς και ο λόγος που το θύμα δεν μίλησε νωρίτερα. Ή δεν θα μιλήσει ποτέ. Είναι μέρος του προβλήματος.”

“Η σεξουαλικη κακοποίηση δεν είναι δυσάρεστο περιστατικό, δυσάρεστο περιστατικό είναι ότι στοκοι σαν αυτόν που έγραψε το εν λόγω κείμενο έχουν θέση ευθύνης στην ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα.”

“Μόνο στην Ελλάδα μια Ολυμπιονίκης καταγγέλει βιασμό και εμείς της ζητάμε τα ρέστα. Νομίζω ότι είναι ώρα τα στόματα να ανοίξουν για να σταματήσει η γενικευμένη χυδαιότητα της σεξουαλικής παρενόχλησης ειδικά στους χώρους εργασίας”.

“Η Σοφία Μπεκατώρου δεν το θυμήθηκε τώρα, γιατί η ίδια δεν το ξέχασε ποτέ.Τώρα ήταν έτοιμη να το πει.. Πόσο άθλιοι είναι κάποιοι?!”

“Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΙΟ που χαρακτηρίζει την σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας #Μπεκατώρου “δυσάρεστο περιστατικό” και την επικρίνει για το ότι έσπασε την σιωπή της “έστω και μετά από τόσα χρόνια” είναι το πιο χυδαίο και κατάπτυστο πράγμα που θα διαβάσεις σήμερα.”

“Αν η #Μπεκατώρου είχε κάνει την καταγγελία για το βρώμικο κτήνος της ομοσπονδίας της σε οποιαδήποτε άλλη κανονική χώρα, αύριο το πρωί το κτήνος θα ξυπνούσε σε κελί. Ας κάνουμε τα πάντα να μην αποφύγει το κελί. Αυτός και όλα τα βρωμερά δίποδα κτήνη.”

“Όσοι ενοχλούνται που δεν το είπε νωρίτερα, ενοχλούνται που το είπε. Τελεία. Είναι αυτοί που θέλουν να ζουν σε μια κοινωνία που κουκουλώνει τέτοιες υποθέσεις, που το θύμα παραλύει από τον φόβο και ο θύτης συνεχίζει ανενόχλητος. Είν’ αυτοί που συντάσσονται με τον θύτη. #Μπεκατωρου”

“Αν αναρωτιέστε (κι ας μην έχετε το δικαίωμα) γιατί η #Μπεκατωρου άργησε να μιλήσει για τον βιασμό της, δείτε όχι μόνο την αισχρή αντίδραση της Ομοσπονδίας της αλλά και την πνιγηρή, εκκωφαντική σιωπή των συναθλητών της, όχι μόνο τους ιστιοπλόους”

“Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη γιατί η #Μπεκατώρου δεν μίλησε & γιατί τόσα άλλα θύματα ζουν βουβά τον πόνο τους. Νίκη είναι να βρεις το θάρρος να μιλήσεις, όχι το πότε.”

“Κανείς, μα κανείς, δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Σε ευχαριστούμε Σοφία για το θάρρος και την αλήθεια σου”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα