Η UEFA ξεκινά πειθαρχική έρευνα για την Τουρκία

Η UEFA ξεκινά πειθαρχική έρευνα για την Τουρκία

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων ποδοσφαιριστών στο ματς με την Γαλλία ενεργοποιεί την UEFA που ανακοίνωσε ότι ξεκινά πειθαρχική έρευνα.

Ο στρατιωτικός χαιρετισμός των Τούρκων ποδοσφαιριστών στο ισόπαλο 1-1 με την Γαλλία για τα προκριματικά του Εuro 2020 έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τις τελευταίες μέρες.

Η συγκεκριμένη κίνηση πήρε πολιτική προέκταση λόγω των γεγονότων στην Συρία με αξιωματούχους Ευρωπαϊκών κρατών να ζητούν από την UEFA να αντιδράσει.

Την αρχή έκανε ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, που ζήτησε να αλλάξει η έδρα του τελικού του Champions League που έχει οριστεί στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σε δεύτερο χρόνο αντέδρασε και η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου, που κάλεσε την UEFA να τιμωρήσει την Τουρκία για τη συμπεριφορά των διεθνών ποδοσφαιριστών της.

Τελικά η UEFA ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το θέμα και δήλωσε πως θα ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για τα ματς της Τουρκίας με Αλβανία και Γαλλία.

Η ανακοίνωση της UEFA:

“Αγώνες Τουρκία – Αλβανία και Γαλλία – Τουρκία

– Ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα Έχει διοριστεί επιθεωρητής για να την έναρξη πειθαρχικών ερευνών σχετικά με την συμπεριφορά των παικτών της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας στους αγώνες των προκριματικών του Εuro 2020 με Αλβανία στις 11 Οκτωβρίου και Γαλλία στις 14 Οκτωβρίου. Οι πληροφορίες σχετικά με την έρευνα θα είναι διαθέσιμες εντός του προσεχούς διαστήματος.”

Όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο από την UEFA και μένει να δούμε πως θα χειριστεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα