Καντέρ: "Αν έρθω στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή"

Ενές Καντέρ Φρίντομ
Ενές Καντέρ Φρίντομ AP

Ο Ενές Καντέρ Φρίντομ μίλησε στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης για τα επόμενα βήματα της καριέρας του, αλλά και την πιθανότητα να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο εγγύς μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ενές Καντέρ Φρίντομ εφόσον μετακομίσει στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους, όπως εξήγησε ο ίδιος στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης. Ο πρώην παίκτης των Μπόστον Σέλτικς αναφέρθηκε επίσης στη διάθεση συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους λόγους προτίμησης για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σύμφωνα με το SPORT 24:

ADVERTISING

Για το αν υπάρχει η προοπτική να αγωνιστεί στην Ελλάδα, εφόσον δεν συνεχίσει στο ΝΒΑ: "Εμένα πρώτος μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ και εκεί θέλω να είμαι. Όμως, εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και άλλες ομάδες, ενώ ο αδελφός μου, που αγωνιζόταν πέρυσι στην Ελλάδα και τον Κολοσσό Ρόδου, μου έλεγε πόσο καλά είναι εκεί. Πριν απ’ όλα όμως, θα ήθελα να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη".

Για παλαιότερες δηλώσεις για επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Αρχικά, θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω που δέχεται τους Τούρκους πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Στη συνέχεια, θα ήθελα να μιλήσω μαζί του για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα να έρθω σε μια ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός και να χτίσω την φιλία ανάμεσα στις δυο χώρες. Εάν παίξω σε ελληνική ομάδα δεν θα είναι μόνο για το μπάσκετ. Θέλω να χτίσω γέφυρα μεταξύ αυτών των ανθρώπων. Δεν είμαστε τόσο μακριά: τρώμε τα ίδια φαγητά, ενώ και η κουλτούρα μας είναι πολύ κοντά".

Για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη επιλογή. Μην ξεχνάμε ότι και ο φίλος μου ο Χεζόνια αγωνιζόταν εκεί. Εάν ήταν μια ελληνική ομάδα, θεωρώ ότι θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό. Εξαρτάται, βέβαια, από το τι θα γίνει με το ΝΒΑ και τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παναθηναϊκός
SHARE:

24Media Network