Κόπα Άφρικα 2021: Αλλαγή ημερομηνιών λόγω βροχής

Κόπα Άφρικα 2021: Αλλαγή ημερομηνιών λόγω βροχής
AP

Το Κόπα Άφρικα του 2021 άλλαξε περίοδο διεξαγωγής λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν την καλοκαίρι στο Καμερούν. Οπότε, αντί για Ιούνιο - Ιούλιο το τουρνουά θα γίνει Ιανουάριο - Φεβρουάριο.

Μπέρδεμα με το Κόπα Άφρικα 2021 vol2. Τον Νοέμβριο του 2018 είχε αποφασιστεί το Καμερούν να μην συμμετέχει στη διαδικασία για να πάρει το Κόπα Άφρικα του 2019, διότι η Ομοσπονδία θεώρησε ότι υπήρξε αργοπορία στην προετοιμασία για το τουρνουά.

Ένα μήνα αργότερα, όμως, αποφασίστηκε το Καμερούν να πάρει τη διοργάνωση για το 2021. Κι εδώ έρχεται το εξής νέο.

Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο της προαναφερθείσας χρονολογίας. Ωστόσο, την Τετάρτη (15/1), σύμφωνα με το Sport24.gr, ανακοινώθηκε πως το Κόπα Άφρικα αντί για τους μήνες που διαβάσατε παραπάνω, τελικά θα γίνει από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Η αιτία για την οποία πραγματοποιήθηκε η αλλαγή είναι επειδή τους καλοκαιρινούς μήνες στο Καμερούν βρέχει έντονα και το έργο των ποδοσφαιριστών θα ήταν δύσκολο.

Με τη νέα αλλαγή, λοιπόν, μπαίνει προβληματισμός στις ομάδες καθόσον θα χάσουν ποδοσφαιριστές μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, πράγμα που γινόταν στο Κόπα Άφρικα παλιότερα.

Αν θέλετε και παράδειγμα ας πάρουμε την Λίβερπουλ, εφόσον δεν συμβεί κάποια συγκλονιστική αλλαγή στο ρόστερ της. Οι Κόκκινοι του χρόνου δεν θα έχουν από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο πρωτοκλασάτους παίκτες όπως οι Σαλάχ, Μανέ, Κεϊτά και ενδεχομένως ο Ματίπ.

SHARE:

24Media Network