Κορονοϊός: Γιατί η ποδοσφαιρική Αγγλία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορονοϊός: Γιατί η ποδοσφαιρική Αγγλία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα
Ένα από τα τελευταία παιχνίδια που διεξήχθη στην Premier League ήταν αυτό μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Μάντσεστερ Σίτι AP Photo/Dave Thompson

Προς ματαίωση οδεύει το αγγλικό κύπελλο, τη στιγμή που γίνεται αγώνας δρόμου για να τελειώσει η Premier League.

Με τη -γενναία- απόφασή της να αναβάλει τη διεξαγωγή του EURO 2020 μεταθέτοντάς το για το επόμενο καλοκαίρι, η UEFA διευκόλυνε όλες τις κατά τόπους ομοσπονδίες-λίγκες, ουδείς γνωρίζει βέβαια αν θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει, καθώς η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση και ο αθλητικός κόσμος δεν μπορεί έτσι ξαφνικά να ενεργοποιηθεί ξανά.

Ούτε οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια ακόμη, από τη στιγμή μάλιστα που τα κρούσματα, που αφορούν αθλητές ή στελέχη ομάδων, αυξάνονται από μέρα σε μέρα.

Στην ποδοσφαιρική Αγγλία το πρόβλημα μοιάζει να είναι πιο έντονο από αλλού, καθώς η χώρα βρίσκεται χαμηλά στην καμπύλη εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, συγκριτικά πάντα με Ιταλία-Ισπανία-Γερμανία, και το καλεντάρι δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί όσο δεν υπάρχουν τα κατάλληλα δεδομένα. Πότε δηλαδή θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου να οριστούν τα πρώτα παιχνίδια χωρίς θεατές. “Ειλικρινά, ζούμε απρόβλεπτες καταστάσεις και όλα είναι στο τραπέζι ψάχνοντας να βρούμε λύσεις” τόνισε μεταξύ άλλων ο chief executive της Αγγλικής Ομοσπονδίας, Μαρκ Μπάλινγχαμ. Είναι χαρακτηριστικό πως ιδίως το Κύπελλο (FA Cup) στην Αγγλία που διεκόπη στα προημιτελικά, δεν μοιάζει εφικτό να ολοκληρωθεί, μια και οι ημερομηνίες είναι πολύ πιεσμένες.

Το πρωτάθλημα έχει ούτως ή άλλως προτεραιότητα και στόχος είναι ως την 30η Ιουνίου να έχουν χωρέσει οι εννέα αγωνιστικές που απομένουν για τη λήξη του. Θα προλάβουν;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα