Κορονοϊός: Το ΝΒΑ συζητάει για ψαλίδι 25% στο υπόλοιπο των συμβολαίων

Άνταμ Σίλβερ
Άνταμ Σίλβερ AP

Το ΝΒΑ και η Ένωση Παικτών συζητούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει περικοπή της τάξης του 25% στο υπόλοιπο των φετινών συμβολαίων, εφόσον αποφασιστεί η οριστική διακοπή της regular season.

Το ΝΒΑ συνεχίζει να καταστρώνει τα πλάνα του και να κάνει τον σχεδιασμό του για την αντιμετώπιηση της κρίσης που προέκυψε λόγω του κορονοϊού. Την ώρα που το Τορόντο ανακοίνωσε ότι κατεβάζει ρολά μέχρι τις 30 Ιουνίου, η Λίγκα επιχειρεί να βρει συμβιβαστική λύση με την Ένωση Παικτών σε ό,τι αφορά στον οικονομικό αντίκτυπο της (προσωρινής) διακοπής του πρωταθλήματος.

Πέραν του γεγονότος πως οι παίκτες χάνουν περίπου το 1% του μισθού τους για κάθε αναβληθέν παιχνίδι, οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι -μαζί με ένα ευρύ νομικό σώμα- προκειμένου να αναλύσουν τα περαιτέρω οικονομικά δεδομένα. Έτσι, υπάρχει συζήτηση που αφορά σε περικοπή που φτάνει στο 25% της εναπομείνασας μισθοσοδίας των παικτών, σε περίπτωση που αποφασιστεί η οριστική αναβολή όλων των υπόλοιπων αγώνων της regular season.

Ένα μέτρο που εξετάζεται ενδελεχώς τόσο από το ΝΒΑ όσο κι από την NBPA, με λέξη - κλειδί για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης τον όρο του force majeure (ανωτέρα βία) που προβλέπεται στη συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε πριν από μερικά χρόνια κι έχει διάρκεια μέχρι το 2025.

Όπως μάλιστα αναφέρει το ESPN, σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο όρος του force majeure από το ΝΒΑ, τότε υπάρχει -νομικά- η δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση της συλλογικής σύμβασης, κάτι που πάντως δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Άνταμ Σίλβερ τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, NBA, Covid-19, Καναδάς
SHARE:

24Media Network