Μαγκουάιρ: Ένοχος ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μαγκουάιρ: Ένοχος ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Χάρι Μαγκουάιρ AP

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, κρίθηκε ένοχος για επίθεση, αντίσταση στις Αρχές κατά την σύλληψή του και επαναλαμβόνεμενες απόπειρες δωροδοκίας.

Σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 13 ημερών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου, ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ το βράδυ της Τρίτης.

Την Πέμπτη (20/8) ο Μαγκουάιρ συνελήφθη στην Μύκονο έπειτα από καυγά με συμπατριώτες του και έχοντας χτυπήσει μαζί με την παρέα του αστυνομικό.

Ο 27χρονος αμυντικός και αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τελικά, όπως αναφέρει το Sport24.gr ο Χάρι Μαγκουάιρ κρίθηκε ένοχος για επίθεση, αντίσταση στις Αρχές κατά την σύλληψή του και επαναλαμβόνεμενες απόπειρες δωροδοκίας.

Οι κατηγορίες δωροδοκίας μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια με πρόστιμο.

Kατά το syrostoday.gr o Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για δωροδοκία και εξύβριση αλλά και για ελαφριάς μορφής σωματικές βλάβες. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Αναγνωστάκης στην αγόρευσή του αμφισβήτησε το σύνολο του κατηγορητηρίου δηλώνοντας ως παράνομη τη σύλληψη καθώς οι τρεις κατηγορούμενοι δεν ήταν εκείνοι που προκάλεσαν τη συμπλοκή.

Επίσης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα δωροδοκίας και σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών, καθώς όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση που υποβλήθηκαν οι κατηγορούμενοι, εκείνοι είναι που έχουν δεχθεί βία έξω από το αστυνομικό τμήμα. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης κάλεσε την έδρα να λήξει εδώ και τώρα μια παρεξήγηση αθωώνοντας και τους τρεις κατηγορουμένους. Μάρτυρες κατηγορίας ήταν τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Δικηγόρος των αστυνομικών είναι ο Ιωάννης Παραδείσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα