Μάριος Ηλιόπουλος: Η παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και το “αντίο” Μελισσανίδη

Διαβάζεται σε 6'
Μάριος Ηλιόπουλος: Η παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και το “αντίο” Μελισσανίδη
EUROKINISSI

Όσα συνέβησαν στη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το “αντίο” Μελισσανίδη και η νέα εποχή Ηλιόπουλου.

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας (10/6) η συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και Μάριου Ηλιόπουλου, με την οποία επισημοποιήθηκε η αποχώρηση του πρώτου από την ΑΕΚ και η ανάληψη της ιδιοκτησίας του δεύτερου.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε πρώτος τον λόγο, με τον 71χρονο επιχειρηματία να αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να μην επιλέξει τις προτάσεις από ξένα fund που είχε, αλλά και στο τι τον ώθησε να πει “αντίο” μετά από 11 χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

“Όπως θα έχετε καταλάβει, το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Θα σας παρουσιάσω τον κ. Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ο νέος προστάτης της ομάδας μας. Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα πολύ. Το δουλεύω ίσως ένα – ενάμιση χρόνο στο μυαλό μου.

Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του. Ξέρω τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει, θα είμαι κι εγώ δίπλα μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι ένα αυτοδημιούργητο παιδί. Έχει κάνει πολλά χρήματα. Αισθάνομαι μια σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας.

Πρέπει να είμαι κι εγώ προσεκτικός. Τι θα πω, η διαδοχή. Όλοι χρειαζόμαστε. Είμαι και συγκινημένος. Πρέπει να πω όμως ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή. Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, παραλαμβάνει ένα κλαμπ με υγεία, με ικανά στελέχη. Παραλαμβάνει ένα αθλητικό κέντρο, τα δύο μουσεία που δημιουργήσαμε.

Για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας, που θα το πω για ακόμη μια φορά, το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη. Κι από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης. Έχουμε δει πρόοδο σε όλα τα τμήματα.

Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από funds της Αμερικής, με μεγάλα ποσά. Δεν ήθελα όμως να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες τέτοιες, σε ανθρώπους που δεν ξέρω. Επειδή είχαμε κιόλας την παλιότερη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα. Μέσα στην όλη συμφωνία είναι δέσμευση πως πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχείο. Είναι δέσμευση, όχι λόγια.

Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ς μη γελιόμαστε. Κι η ηλικία και η υγεία. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο αν χρειαστεί. Όλα τα στελέχη θα είναι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια.

EUROKINISSI

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια. Πώς ξεκινήσαμε και πώς καταλήξαμε.

Είχα πει και παλαιότερα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2013, τα έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε, μεγαλώνουμε. Πέρασα κι ένα θέμα σοβαρό με την υγεία μου. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στην ΑΕΚ.

Δεν θα έκανα τίποτα, αν πρώτα δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Ο προπονητής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κλαμπ μας. Του εξήγησα, του είπα. Εννοείται πως δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι, χωρίς να τον ενημερώσω.

Ο Μάριος είναι φιλόδοξος, εγωιστής, επιτυχημένος. Έτσι έκρινα. Κακά τα ψέματα, η νεκροψία θα δείξει (γελάει). Θέλω να πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα κι όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα το πω άλλη μια φορά, θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του και να έχει αυτό το κλαμπ τη συνέχεια που αγαπάμε”.

EUROKINISSI

Ο Μάριος Ηλιόπουλος πήρε τον λόγο στη συνέχεια και εξέφρασε την τιμή του που αναλαμβάνει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Έλληνας εφοπλιστής τόνισε ότι ο Μελισσανίδης είναι ένας κολοσσός και ο μεγαλύτερος παράγοντας, ενώ αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις στις οποίες προχώρησε στον Δημήτρη Μελισσανίδη στην ομάδα αλλά και την ακαδημία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος:

“Μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα. Στον Ναό της ΑΕΚ, σ αυτό το απίστευτο γήπεδο, την Αγιά Σοφιά. Την οποία όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πως δεν είμαι άνθρωπος που γλείφει. Αυτόν τον Ναό, τον Ναό της ΑΕΚ, μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει με όλες τις δυσκολίες που μπήκαν.

Γνωρίζετε πως δεν γλείφω. Έχω έρθει και σε κόντρες. Το επαναστατικό προφίλ και ο τρόπος που σκέφτομαι, δεν μασάω τα λόγια μου. Τα λέω όπως τα νιώθω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία τριάντα χρόνια, που βλέπει μπροστά.

Ο Μελισσανίδης είναι ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ, ως ευεργέτης της. Η τιμή που μου έκανε να μου δώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντάς μου πως είναι ένα από τα παιδιά του κι η μεγάλη του αγάπη. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά, γιατί λέγοντάς μου πολύ συχνά όλο αυτό, η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη.

Η παιδεία και η υγεία είναι δύο αλληλένδετα πράγματα, που τα έχει ανάγκη οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα. Η παιδεία είναι κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα, η υγεία είναι κάτι που δεν μπορεί να περιφρουρήσει αυτά που φτιάχνεις.

Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Πολιτεία σε μεγάλα γεγονότα. Παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει κι ο αθλητισμός, ότι υπάρχει η αριστεία στον αθλητισμό. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές.

Προσωπικά έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα και για την Ακαδημία, γιατί εκεί είναι τα ταλέντα που διψούν για διάκριση και είναι το κομμάτι που θέλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε. Κάτι που δεν είναι σύνηθες, εκτός εξαιρέσεων, στην Ελλάδα.

Η ταχύτητα και ο πρωταθλητισμός είναι κομμάτια της ζωής μου, του DNA μου. Με τη βοήθεια του Θεού έχω καταφέρει μέχρι σήμερα αυτά που οραματίστηκα, αυτά για τα οποία έδωσα την ψυχή μου. Στους αγώνες στίβου, στα μαθητικά μου χρόνια, κι εν συνεχεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με 14 φορές πρωταθλητής κι έχοντας το ρεκόρ σχεδόν σε όλα τα βουνά της χώρας. Επαγγελματικά η SeaJets που ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρεία, σήμερα είναι το μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δανεισμό σχεδόν μηδενικό. Είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού”.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου Μελισσανίδη – Ηλιόπουλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα