Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Η θρυλική τενίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο σε μαστό και λαιμό

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Η θρυλική τενίστρια διαγνώστηκε με καρκίνο σε μαστό και λαιμό
Μαρτίνα Ναβρατίλοβα AP Photo/Roy Letkey, FIle

Με δύο μορφές καρκίνου διαγνώστηκε η Μαρτίνα Ναβραλίτοβα, μία εκ των κορυφαίων γυναικών στην παγκόσμια ιστορία του τένις.

Με καρκίνο του λαιμού, αλλά και του μαστού, διαγνώστηκε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, μία εκ των κορυφαίων γυναικών που έχουν παίξει τένις στην ιστορία.

Η ίδια κατάλαβε πως κάτι πήγαινε λάθος στα μέσα του Νοεμβρίου, όταν την ταλαιπωρούσε ένας πρησμένος λεμφαδένας στον λαιμό της. Ωστόσο, δήλωσε ότι θα παραμείνει δυνατή και θα παλέψει ενάντια σε αυτή την σοβαρή ασθένεια.

Πριν 12 χρόνια, το 2010, είχε διαγνωστεί για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού, ωστόσο οι γιατροί της είχαν πει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά από μια θεραπεία με ακτινοβολία την οποία έκανε.

“Αυτό το διπλό κακό είναι σοβαρό, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα υποφέρω για λίγο σίγουρα, αλλά θα δώσω ότι έχω σε αυτή την μάχη”, δήλωσε στους Times μετά τη διάγνωση της.

Είναι μία εκ των κορυφαίων τενιστριών όλων των εποχών, με 182 συνολικά τίτλους στην καριέρα της, σε μονό και διπλό τένις. Επίσης είναι μία εκ των τριών γυναικών που έχουν κατακτήσει όλους τους πιθανούς τίτλους του τένις μέσα σε μία χρονιά, σε μονό και διπλό τένις, το λεγόμενο “Boxed Set”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα