Μελιόπουλος: "Οι νέοι να παρατήσουν το ποδόσφαιρο"

Μελιόπουλος: "Οι νέοι να παρατήσουν το ποδόσφαιρο"

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος μ' ένα μακροσκελές μήνυμα στα social media ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν να σταματήσει πρόωρα την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Η είδηση πως ο Δημήτρης Μελιόπουλος αποφάσισε να αποσυρθεί από τη ενεργό δράση στα 20 του χρόνια προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

Πολλοί αδυνατούσαν να καταλάβουν γιατί ένας τόσο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και μάλιστα μετά από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είπε το πρόωρο "στοπ" στην καριέρα του.

ADVERTISING

Αρκετές εβδομάδες, λοιπόν, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης, ο Μελιόπουλος μίλησε ή μάλλον έγραψε στα social media ένα μακροσκελές κείμενο με το οποίο ξεκαθάρισε γιατί σταματάει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα έγραψε: "Δεν έκανα ποτέ μου κάτι για τα λεφτά, τα πεκούνια. Αλίμονο. Θα πρέπει να μην ζω αν το κάνω αυτό. Γιατί τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσπάθεια, την θέληση για τα όνειρα και τα όνειρα τα ίδια.

Τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει τέτοιες αξίες. Τώρα αν οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι και δεν μπορούν να το λάβουν αυτό δεν φταίω εγώ. Δεν έπαιξα ποτέ ποδόσφαιρο επειδή έχει χρήμα και δόξα (όπως κάνουν οι σημερινοί "ποδοσφαιριστές").

Το ότι παράτησα το ποδόσφαιρο, μιας και το έκανα επαγγελματικά και αυτή μου η απόφαση ήταν λιγάκι απότομη, δεν έχει να κάνει με τίποτε άλλο πέρα από την προσωπική μου απόφαση και την προσωπική μου κρίση.

Όσο για τα λεφτά, προς Χριστού, δεν λέω πως δεν είναι χρήσιμα. Σαφώς και είναι εν έτη 2019 και αν μου τα χαρίσουν σαφώς και θα τα πάρω, και θα τα χρησιμοποιήσω για να διευκολύνω κάποιες ανάγκες μου.

Είναι απλό! Δεν τίθεται θέμα. Λέω για τα χρήματα γιατί μου είπαν αρκετοί, με κακό συμφερτικό σκοπό, που να τους πάρει ο διάολος, να συνεχίσω για τα λεφτά, για τις ευκολίες και για όλα τα συναφή. Όχι. Δεν θα κάνω τίποτα με αυτόν τον σκοπό και για αυτόν τον σκοπό.

Γιατί, όπως είπα, τίποτα δεν μπορεί να αγοράσει την προσωπικότητά μου, τα όνειρά μου, τις αρχές μου, την ανθρώπινή μου υπόσταση. Η απόφασή μου ήταν αυτή και την έπραξα, Γιατί τα όνειρά μου δεν είναι αυτά.

Αν έχω κάτι τελευταίο να πω, δική μου γνώμη, είναι προς τους νέους, τους συνομήλικούς μου ή τους μικρότερους ή και τους πολύ μικρούς, να παρατήσουν το ποδόσφαιρο και όλους αυτούς τους, απλά, ηλίθιους και να πάρουν στα σοβαρά την καλλιέργεια, τα γράμματα, την μόρφωση, το πνεύμα, την επιστήμη, την τέχνη, την μουσική, την ποίηση, τον εγκέφαλο, και γενικά το πάνω κεφάλι και ό,τι έχει να κάνει με αυτό και μόνον και να αφήσουν τις φλυαρίες.

Τα είπα δημόσια εδώ μήπως και μπορέσω και πείσω κανέναν νέο=. Δεν πρόκειται το ξέρω να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτά από μένα. Συγνώμη για όποιον δυσαρεστώ".

Πηγή: 

sport24.gr

SHARE:

24Media Network