Μίτσελ: “Έχω ζητήσει από τον πρόεδρο να μην έχουμε πάνω από 24 ποδοσφαιριστές, εκτός από τους τερματοφύλακες”

Μίτσελ: “Έχω ζητήσει από τον πρόεδρο να μην έχουμε πάνω από 24 ποδοσφαιριστές, εκτός από τους τερματοφύλακες”
eurokinissi

Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε από τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη την Τετάρτη, μιλώντας για τη δεύτερη θητεία του στους "ερυθρόλευκους' με τον Ισπανό τεχνικό να τονίζει πως από την Κυριακή το βράδυ είναι ξανά ευτυχισμένος ενώ αναφέρθηκε στα πρώτα του θέλω.

Η δεύτερη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό άρχισε την Τετάρτη, με την ανακοίνωση και την παρουσίασή του από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η παρουσίαση, όπως γράφει το SPORT24, έγινε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ μεταξύ άλλων το “παρών” έδωσε ο νέος τεχνικός διευθυντής, Ζοζέ Ανιγκό, ο Α’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Μώραλης και ο αθλητικός διευθυντής Κριστιάν Καρεμπέ.

“Από την Κυριακή έχω ξαναγίνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Το γεγονός και μόνο πως μπορούσα να συζητήσω ξανά για την επιστροφή μου στον Ολυμπιακό ήταν μια μεγάλη ελπίδα και μια μεγάλη προσδοκία.

Με όλους τους ανθρώπους και την οικογένεια μου και τους φίλους πάντα συζητούσα για το πόσο όμορφα είχα περάσει στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, για το πόσο είχα αγαπήσει το σύλλογο και τη χώρα μας και αυτή τη στιγμή αποδεικνύεται πως εδώ έχω αφήσει πολλούς φίλους.

Θα ήθελα να βρεθούμε ξανά στην ίδια διάθεση και να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές όπως τότε, όμως για αυτό θα χρειαστούν νίκες. Ξέρω πως έχω έρθει σε ένα τεράστιο σύλλογο, ο οποίος έχει πάρα πολλούς φιλάθλους, μια τεράστια κοινωνική μερίδα η οποία αγαπάει το σύλλογο, όχι μόνο όταν κερδίζει.

Και ξέρω πως έχω μια τεράστια ευθύνη και πως όποιος φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να ξέρει πως πιο σημαντικό είναι αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και όχι αυτό που γράφει πίσω”, υποστήριξε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

“Και για αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ξανά το παρελθόν για να ξαναγίνει το παρόν όπως το θέλουμε και αυτό υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το πετύχουμε. Μπορεί να γίνει μόνο με ταπεινότητα και σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα.

Ξέρουμε ότι έχουμε ζήσει πολλές όμορφες στιγμές και αυτό το πετύχαμε με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη και όχι μόνο και μόνο με ονόματα. Έχουμε καλούς παίκτες και σημασία δεν έχει μόνο το όνομα τους.

Υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ, το ότι ο πρόεδρος και όλοι όσοι δουλεύουν για τον πρόεδρο μας έχουν δώσει όλη την υπευθυνότητα σε μένα. Με έχουν θέσει υπεύθυνο για όλα. Θα υποφέρει το χρώμα των μαλλιών μου, όμως η ψυχή μου θα χαρεί πολύ για αυτό. Σας ευχαριστώ αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να δουλεύουμε με ταπεινότητα γιατί αυτό είναι που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ”.

Πως έγιναν οι επαφές για τη δεύτερη θητεία του σας στον Ολυμπιακό; Επίσης με πόσους παίκτες θα ήθελε να δουλέψει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί αυτή τη στιγμή στο προπονητικό κέντρο;

“Ήταν πολύ γρήγορες οι επαφές, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Κυριακής, ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι ανάμεσά μας και η απάντηση ήταν άμεση: “Τι ώρα έχουμε προπόνηση την Τετάρτη”. Αυτό σας το λέω για να καταλάβετε πόσο μεγάλη επιθυμία υπήρχε αλλά και πρόθεση υπήρχε για να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Το περίμενα.

Είναι πρόβλημα να έχουμε τόσους πολλούς παίκτες, είναι μειονέκτημα και για τον προπονητή και για την ίδια την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της ομάδας να μην έχουμε περισσότερους από 24 ποδοσφαιριστές, εκτός από τους τερματοφύλακες. Αυτό νομίζω πως έχει φανεί σωστό σε όλους, γιατί αυτό θα δώσει και την ευκαιρία σε παίκτες να συμμετέχουν, παίκτες που είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας και είναι σημαντικό για εμάς τόσο η Ευρώπη όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο αυτό που έχω ζητήσει αλλά ξέρω πως θα γίνει”

Με δεδομένο πως έχετε περάσει από τον Ολυμπιακό ξανά, τι πρέπει να αλλάξει;

“Ξέρω πως περνάμε μία δύσκολη φάση αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε την ικανότητα και τα μέσα για να την ξεπεράσουμε. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε χρόνο μπροστά μας και έχουμε και την πρόθεση να ηρεμήσουμε λίγο τα πράγματα όσον αφορά τη νευρικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε καλά τις δυσκολίες, όχι μόνο όσον αφορά την αίσθηση, αλλά και από τα αποτελέσματα. Και αυτό θα μπορούσε να μας κάνει απαισιόδοξους.

Είμαστε όμως ρεαλιστές και ξέρουμε τους παίκτες που έχουμε, τα προσόντα και ξέρουμε πως μπορούμε αυτό να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε κάτι που οι άλλοι δεν το έχουν, τη συνεχή και αδιαπραγμάτευτη στήριξη των φιλάθλων μας. Δεν θέλουν μόνο να βλέπουν την ομάδα να κερδίζει, θέλουν να βλέπουν την ομάδα να είναι καλά και την αγαπάνε”.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάξετε στην ομάδα;

“Αυτό που θα κοιτάξουμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθησή τους η οποία έχει χαθεί και είναι λογικό να βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Υπάρχει κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα το συζητήσουμε ξανά. Αυτό που θέλουμε είναι οι νίκες. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις καλούς ποδοσφαιριστές και αυτό έχουμε.

Αν οι παίκτες απόκτησουν αυτοπεποίθηση και πιστέψουν στις ικανότητες που έχουν και αναγνωρίσουν την ανωτερότητα τους τότε είναι σίγουρο πως τα πράματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Δεν χρειάζεται να πιστέψουν στον προπονητή αλλά στον εαυτό τους και να δουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται και αυτό θα το κάνουν”.

Στην εισαγωγή σας είπατε πως το τηλεφώνημα του Ολυμπιακού σας έκανε και πάλι ευτυχισμένο, αυτό σημαίνει πως η ομάδα σας είχε μείνει στο μυαλό σας. Μπορείτε αυτή τη φορά να καταφέρετε αυτό που δεν είχατε καταφέρει την προηγούμενη φορά που ήσασταν στον πάγκο της ομάδας;

“Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τον Ολυμπιακό και για αυτό συνέχισα να παρακολουθώ την ομάδα. Περισσότερο από τα αποτελέσματα, αυτό που με έκανε ευτυχισμένο εδώ ήταν η ψυχολογία, το κλίμα στην ομάδα. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα είμαστε όπως και στην πρώτη μου στον Ολυμπιακό και ακόμα καλύτερα. Βλέπω ακόμα καλύτερους παίκτες και πιστεύω να το καταλάβουν και οι ίδιοι αυτό”.

Για τους Μαρσέλο, Χάμες που ήρθαν στον Ολυμπιακό;

“Τις 24 ώρες που είμαι στην Αθήνα, όλοι μιλούν για Μαρσέλο, είναι ταπεινός παίκτης και αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Αυτό είναι εκπληκτικό πράγμα για το κλαμπ. Όλοι θέλουν να έχουν έναν τέτοιον εκπληκτικό συμπαίκτη, σου δείχνουν πως πρέπει να αγωνίζεσαι. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφήσουν την προσωπικότητά τους μέσα στην ομάδα”.

Η παρουσίαση του Μίτσελ

Η έκτακτη εκπομπή του Παντελή Διαμαντόπουλου για τον Μίτσελ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα