Μουντιάλ 2022 – Τάιλερ Άνταμς: Η απάντηση σε Ιρανό δημοσιογράφο για τις διακρίσεις κατά των μαύρων στις ΗΠΑ

Μουντιάλ 2022 – Τάιλερ Άνταμς: Η απάντηση σε Ιρανό δημοσιογράφο για τις διακρίσεις κατά των μαύρων στις ΗΠΑ
Tyler Adams 2022 AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Ο Τάιλερ Άνταμς στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης των ΗΠΑ με το Ιράν ζήτησε συγγνώμη για τον τρόπο που προφέρει το όνομα της χώρας της Μέσης Ανατολής, ενώ ρωτήθηκε και για το ζήτημα των διακρίσεων κατά των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ και το Ιράν αναμετρώνται το βράδυ της Τρίτης (29/11) σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο κρίνεται μία θέση για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ματς πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι έχει και πολιτικές προεκτάσεις, εξαιτίας της άσχημης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως αναφέρει το SPORT24, η “πολιτική αντιπαράθεση” έγινε φανερή και στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, Ιρανός δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον Τάιλερ Άνταμς, τόνισε αρχικά πως ο Αμερικανός ποδοσφαιριστής πρόφερε λανθασμένα το όνομα του Ιράν ενώ στη συνέχεια τον ρώτησε πώς αισθάνεται που εκπροσωπεί μία χώρα με τόσες πολλές διακρίσεις εις βάρος των μαύρων ανθρώπων.

Ο μέσος της Λιντς, αρχικά ζήτησε συγγνώμη για την λάθος προφορά στην ονομασία του Ιράν και έπειτα έδωσε τη δική του απάντηση όσον αφορά στις διακρίσεις στις ΗΠΑ.

“Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά από τα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες, είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές.

Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία” απάντησε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα