Τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: Η ανακοίνωση της εταιρείας που διανέμει τα σχολικά γεύματα

Διαβάζεται σε 2'
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου)
Σχολείο (φωτογραφία αρχείου) iStock

Όσα δήλωσε η εταιρεία που διανέμει γεύματα στα σχολεία της Λαμίας, μετά τα περιστατικά τροφικής δηλητηρίασης. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση με αφορμή τα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες σχετικά με τις καταγγελίες γονέων για σχολικά γεύματα, τα οποία φέρεται να προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές στη Λαμία εξέδωσε η εταιρεία, η οποία παράγει και προμηθεύει τα σχολικά γεύματα στα σχολεία της περιοχής.

Η ανακοίνωση:

“Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας. Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση. Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη η μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS AE”

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχονται σε 63 και από τα 7 σχολεία, όπου παρουσιάστηκε το πρόβλημα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα