Μπόατενγκ: "Τα λεφτά είναι κατάρα, δεν διασκεδάζω πια"

Μπόατενγκ: "Τα λεφτά είναι κατάρα, δεν διασκεδάζω πια"
AP

Ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ έχει να επιδείξει μία σεβαστή ποδοσφαιρική καριέρα ως τώρα, όμως ο ίδιος δεν την απολαμβάνει όσο θα πίστευε κανείς και το εξήγησε μέσω μίας αφοπλιστικής συνέντευξής του.

Τα χρήματα που απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές, ειδικά εκείνοι που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, είναι κάτι που θαυμάζουν οι "κοινοί θνητοί", όμως για τον Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ τα χρήματα δεν είναι το παν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport24, ο 32χρονος Γκανέζος επιθετικός, που τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στην Φιορεντίνα, έδωσε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild και εκεί ήταν ιδιαίτερα καυστικός, τόσο όσον αφορά στις απαιτήσεις που έχουν τώρα οι σύλλογοι από τους παίκτες όσο και από τον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς των νέων ποδοσφαιριστών.

"Τα χρήματα είναι κατάρα. Το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση και εσύ είσαι ένας αριθμός. Εάν δεν δουλεύεις, γίνεσαι αλλαγή, απλό. Δεν υπάρχει ικαμία ηθική. Είναι θλιβερό.

Θα έπρεπε να γίνει κάποια έρευνα για να ανακαλύψουμε σε ποιον επαγγελματία ποδοσφαιριστή αρέσει ακόμα να προπονείται, ποιος διασκεδάζει όταν παίζει", δήλωσε αρχικά ο Μπόατενγκ, για να συνεχίσει στο ίδιο επιθετικό ύφος:

"Σίγουρα είναι δουλειά για επαγγελματίες, όταν όμως αμείβεσαι τόσο πολύ γίνεται αγχωτική, η πίεση είναι τεράστια και μετατρέπεται σε κατάθλιψη.

Ειλικρινά υπάρχουν στιγμές στις οποίες διασκεδάζω και άλλες στιγμές που δεν περνώ καλά".

Ο Μπόατενγκ δεν έμεινε όμως μόνο εκεί αλλά αναφέρθηκε και στην κακή επιρροή που έχουν τα χρήματα σε νεαρούς συναδέλφους του και δεν τους επιτρέπουν να βελτιώνονται:

"Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που οδηγούν Mercedes στα 19 τους χρόνια και έχουν τόσο μεγάλο ταλέντο που δεν κάνουν τίποτα για να βελτιωθούν. Καμία έξτρα προπόνηση, τίποτα.

Σκέφτονται το πώς θα παίξουν Playstation και θα δουν το Instagram. Είναι οι τελευταίοι που έρχονται στις προπονήσεις και οι πρώτοι που φεύγουν.

Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ σε σύγκριση με το παρελθόν, όπως έχουν αλλάξει και τα άτομα που ασχολούνται με αυτό".

SHARE:

24Media Network