Οι Έλληνες πολιτικοί υποκλίνονται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οι Έλληνες πολιτικοί υποκλίνονται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο "προσγειώνεται" μετά από καλάθι στον αγώνα Milwaukee Bucks - Toronto Raptors AP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της σεζόν στο NBA και έγραψε ιστορία. Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου έσπευσαν να συγχαρούν τον Έλληνα σταρ για τη νέα του επιτυχία.

Μια ονειρεμένη σεζόν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ολοκληρώθηκε επίσημα με τον καλύτερο τρόπο: Με την ανάδειξή του σε MVP της κανονικής περιόδου στα ΝΒΑ Awards 2019. Ο λόγος που έβγαλε κατά την διάρκεια της παραλαβής του βραβείου θα μείνει στην ιστορία: Ο “Greek Freak” όταν πήρε στα χέρια του το βραβείο από τον Κομισάριο του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, λύγισε και έβαλε τα κλάματα, βγάζοντας έναν συγκλονιστικό λόγο. Ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, τους Μπακς, τους Έλληνες, τους Νιγηριανούς και γενικά όλο τον κόσμο για την βοήθεια που του έδωσε, προκαλώντας ανατριχίλα και συγκίνηση.

 Συγχαρητήριο μήνυμα στον κορυφαίο αθλητή για την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίκτη του ΝΒΑ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει το ήθος του Γιάννη Αντετοκούνμπο και σημειώνει πως με την λαμπρή πορεία του κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες

«Τα ξημερώματα γράφτηκε μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ένα δικό μας παιδί, ένας Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίχτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP της κανονικής περιόδου στο NBA. MVPs είναι όμως και οι άνθρωποί του, που τον πίστεψαν και τον στήριξαν. MVPs είναι όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας και που, ασχέτως καταγωγής, ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Συγχαρητήρια Γιάννη Αντετοκούνμπο δίνεις μεγάλη χαρά σε έναν ολόκληρο λαό» έγραψε  στο Facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το εγκώμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτη (MVP) του NBA έπλεξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών Νίκος Παππάς:

Ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Αλέξης Χαρίτσης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «περηφάνια και συγκίνηση»:

Ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθηνών Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε με τη σειρά του την ακόλουθη ανάρτηση:

Λίγες ώρες μετά, την ανακοίνωση της μεγάλης διάκρισης για τον Έλληνα σταρ του NBA, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter: «Μια μεγάλη αναγνώριση για ένα σπουδαίο αθλητή αλλά πάνω από όλα για ένα θαυμάσιο άνθρωπο που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε! #GreekFreak μας κάνεις υπερήφανους!».

«Just a kid from Sepolia. Σε ευχαριστούμε Γιάννη» είναι το tweet που ανήρτησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας:

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη έγραψε στο Twitter της «Συγχαρητήρια Γιάννη Ατεντοκούνμπο. Πάντοτε να θέτεις υψηλότερους στόχους».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έγραψε στο Twitter: «Ο Γιάννης, το παιδί από τα Σεπόλια θριάμβευσε και έγινε ο Γιάννης του NBA. Δεν ξέχασε στη στιγμή της δόξας του την Ελλάδα. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους καλλιεργούν τις διακρίσεις. Η ουσιαστική διάκριση δεν είναι το χρώμα, είναι η φτώχεια.»

Από πλευράς του ο επικεφαλής στο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, έγραψε σε ανάρτησή του:  «Το “ευχαριστώ την πατρίδα μου την Ελλάδα” που είπε πριν από λίγο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, MVP του NBA για το 2019, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμη και σήμερα μιλούν για επιδόματα, συσσίτια, σχολεία «…μόνο για Έλληνες». Η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Μαυρωτάς έγραψε αρχικά «Μοναδικό και (μάλλον) ανεπανάληπτο το NBA φέτος. Τον τίτλο τον πήραν Καναδοί. Τον τίτλο του MVP τον πήρε Έλληνας».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου στα ΝΒΑ Awards 2019 Richard Shotwell/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα