Οι Legends 2004 και το UEFA Foundation For Children σε μια ανεπανάληπτη μέρα στη Μυτιλήνη

Οι Legends 2004 και το UEFA Foundation For Children σε μια ανεπανάληπτη μέρα στη Μυτιλήνη

Νικοπολίδης, Χαριστέας, Καραγκούνης και οι υπόλοιποι Πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική στο EURO 2004 έπαιξαν ποδόσφαιρο με προσφυγόπουλα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα για αλληλεγγύης.

Το Σάββατο 9 Ιουλιου ήταν μια ευλογημένη μέρα στο νησί της Λέσβου. Το τουρνουά που διοργάνωσαν οι Legends 2004 και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Champions For Life σε συνεργασία με το UEFA Foundation For Children, δεν είχε προηγούμενο.

Η χαρά όλων των παιδιών, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων, ήταν η μεγαλύτερη νίκη των Πρωταθλητών Ευρώπης στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής διακρίσεις.

O Φύσσας, ο Καραγκούνης, ο Παπαδόπουλος, ο Λάκης, ο Νταμπίζας, ο Νικοπολίδης, ο Χαριστέας, ο Κατεργιαννάκης, ο Βενετίδης και ο Καφές, έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα παιδιά, έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανέδειξαν τη δυναμική του ποδοσφαίρου στο μείζον ζήτημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων.

Πάνω από 100 παιδιά των Ακαδημιών του Αιολικού, του Απόλλωνα Βουναρακίων, του Αιγείρου Μιστεγνών και του Αλκιβιάδη δημιούργησαν μικτές ομάδες με 25 προσφυγόπουλα και έπαιξαν αγώνες υπό την καθοδήγηση των Legends 2004. Στο πρόγραμμα του τουρνουά εντάχθηκαν και δύο αγώνες επίδειξης: ο πρώτος μεταξύ των Ακαδημιών Γυναικών του Αιολικού και του ΠΑΣ Λέσβου, ενώ ακολούθησε ο αγώνας Κ19 μεταξύ της Ομόνοιας Αραδίππου και μικτής ομάδας με τη συμμετοχή παικτών από τον Αιολικό, το North East Rush FC και το Cosmos FC, ομάδας που αποτελείται από πρόσφυγες.


Με τους Legends ως μέντορες, να τους μεταδίδουν τα μυστικά της μπάλας και της σωστής νοοτροπίας για το ποδόσφαιρο και τη ζωή, τα μικρά παιδιά, από όπου κι αν προέρχονται, πέρασαν μια πανέμορφη και ξέγνοιαστη μέρα, μακριά από διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι η καθημερινότητα όλων των παιδιών του κόσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της UEFA κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του UEFA Foundation For Children κ.Ουρς Κλούζε και ο απεσταλμένος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα κ.Τζέισον Χεπς, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της AMKE Champions For Life Τάκη Φύσσα, το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον αντιπρόεδρο Αγγελο Χαριστέα αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της σύντομης τελετής λήξης

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα