Ολυμπιακοί Αγώνες: Θρίαμβος για την Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θρίαμβος για την Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών η οποία επικράτησε 10-9 κόντρα στην Ουγγαρία στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών άρχισε ιδανικά την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού επικράτησε κόντρα στην Ουγγαρία 10-9.

Με άμυνα για σεμινάριο, τον Ζερδεβά να κατεβάζει ρολά και έξυπνες επιλογές στην επίθεση η Εθνική έφτασε σε μία σπουδαία επικράτηση η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της, αναφέρει το sport24.

Το ματς: Το παιχνίδι ξεκίνησε κλειστό με τις άμυνες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ο Έρντελι άνοιξε το σκορ και τον Φουντούλη να απαντά άμεσα, Ο Ανγκιάλ έβαλε ξανά μπροστά τους Ουγγρους, αλλά και πάλι η απάντηση ήρθε από τα χέρια του αρχηγού της Εθνικής. Ο Μάνχερτζ ήταν εκείνος που πέτυχε το τελευταίο γκολ της πρώτης περιόδου διαμορφώνοντας το 3-2.

Ο Ανγκιάλ και ο Έρντελι έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους Μαγυάρους κάνοντας το 5-2, αλλά η αντίδραση της Εθνική ήταν άμεση. Γενηδουνιάς και Φουντούλης μείωσαν σε 5-4, ο Ντένες Βάργκα έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στους Ούγγρους, όμως με τέρματα των Παπαναστασίου και Καπότση το ματς ήρθε στα ίσα 6-6 στο ημίχρονο.

Με 5.23 να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου ο Άγγελος Βλαχόπουλος έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Εθνική ομάδα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παπαναστασίου έδωσε αέρα δύο τερμάτων για τη γαλανόλευκη.

Ο Ντένες Βάργκα με δύο γρήγορα γκολ έφερε το ματς στα ίσα 8-8, όμως ο Ντίνος Γενηδουνιάς έβαλε μπροστά στο σκορ εκ νέου την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Η άμυνα της Εθνικής και ο Ζερδεβάς έκαναν εξαιρετικά τη δουλειά τους, αλλά ο Έρντελι βρήκε τον τρόπο να κάνει το 9-9 με 5.44 να απομένουν για το φινάλε.

Εκείνος όμως που μίλησε τελευταίος ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος. Ο διεθνής περιφερειακός με τέρμα στα 3:40 πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 10-9 και έδωσε μία σπουδαία νίκη για την Εθνική, την πρώτη της κόντρα στην Ουγγαρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ουγγαρία – Ελλάδα 9-10

Τα οκτάλεπτα:3-2, 3-4, 2-3, 1-1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ 2, Μάνχερτς 1, Ζάλανκι, Βάμος, Χοσνιάνσκι, Πάστορ, Γιάνσικ, Ερντελι 3, Βάργκα 3, Μέζεϊ, Χαράι

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα