Μundobasket 2019: Η Αργεντινή των θαυμάτων στον τελικό – Για το χρυσό κόντρα στην Ισπανία

Μundobasket 2019: Η Αργεντινή των θαυμάτων στον τελικό – Για το χρυσό κόντρα στην Ισπανία
Φάση από τον ημιτελικό AP

Η εκπληκτική Αργεντινή έπαιξε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και νίκησε με 80-66 τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Στο μεγάλο τελικό της Κυριακής θα έχει αντίπαλο την Ισπανία.

Ποιος να το περίμενε; Η Αργεντινή του τεράστιου Λουίς Σκόλα, ο οποίος είναι σχεδόν 40 ετών, πήρε την πρόκριση για το μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας νικώντας με 80-66 τη Γαλλία.

Ο…μαθουσάλας-μπασκετικά-Σκόλα ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης μετρώντας 28 πόντους και 13 ριμπάουντ συν δύο φαρμάκερα τρίποντα στο τέλος που εξασφάλισαν τη νίκη.

Οι Αργεντίνοι εκμεταλλεύθηκαν το έξτρα 24ωρο ξεκούρασης και εμφανίστηκαν σε καλύτερη κατάσταση, έκαναν τρομερή δουλειά στη ρακέτα με τον Σκόλα να έχει double-double από το πρώτο μέρος απέναντι στον Ρουντί Γκομπέρ και δεν απειλήθηκαν ποτέ στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Οι Γάλλοι, από την άλλη, βρέθηκαν από νωρίς στον ρόλο του κυνηγού, είδαν τον ψηλό τους να χάνεται στη μετριότητα, τον Φουρνιέ να βρίσκει σίδερο, τον Ντε Κολό σε κακή βραδιά, τους έλειψε ένας κοντός με δημιουργικές ικανότητες και τώρα θα παλέψουν απέναντι στους Αυστραλούς για το χάλκινο μετάλλιο. Από άλλο χρώμα ήταν το μετάλλιο που ονειρεύονταν, αλλά ακόμη κι αυτό της τρίτης θέσης δεν θα είναι εύκολο καθώς οι προσεχείς αντίπαλοί τους δεν έχουν κατακτήσει ποτέ τέτοιο και θα έχουν μάλλον μεγαλύτερο κίνητρο.

Ο MVP

Ποιος, ποιος Ο ΣΚΟΛΑ Ο ΘΕΟΣ…! Τι παίκτης, τι ηγέτης, τι εμφάνιση! Είναι σε ασύλληπτη κατάσταση ο θρυλικός Αργεντινός και “δεν έβλεπε” τους Γάλλους. Σε 34 λεπτά σκόραρε 28 πόντους από 5/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 9/10 βολές, κατέβασε 13 ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε τους Γάλλους, τον Γκομπέρ, τον Λεσόρ, τον Πουαριέ, όποιον έβαλε ο Κολέ πάνω του και πλέον δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν το βράδυ της Κυριακής είναι και παγκόσμιος πρωταθλητής. Ίσως και να το αξίζει λίγο περισσότερο από τους Ισπανούς, ίσως και να θέλουμε να τον δούμε στην κορυφή περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη αυτού του τουρνουά.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Τα 14 από τα 17 σουτ της Αργεντινής στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν δίποντα, με τον Λουίς Σκόλα να κάνει πράγματα και θαύματα και να κλείνει το πρώτο μέρος με double-double (13 πόντοι – 10 ριμπάουντ) την ώρα που ο Εβάν Φουρνιέ είχε πάρει 13 προσπάθειες από τις 31 της Γαλλίας! Στο τέλος της βραδιάς οι τρικολόρ είχαν μόλις 11 ασίστ για 11 λάθη, είχαν όμως και 7/31 τρίποντα (23%), επίδοση με την οποία δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσουν απέναντι στον συγκεκριμένο πεισμωμένο αντίπαλο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ερνάντεζ): Μπρουσίνο 2, Καφάρο, Καμπάτσο 12 (3/9 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντεκ 13 (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Ντέλια 6 (3 ριμπάουντ), Φιέλερουπ, Γκαλίτσι 2, Γκαρίνο, Λαπροβίτολα 7 (1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Σκόλα 28 (5/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 9/10 βολές, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος), Βιλντόζα 10 (1).

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Αλμπισί 3 (1/5 τρίποντα), Μπατούμ 3 (1/6 τρίποντα), Ντε Κολό 11, Φουρνιέ 16 (5/11 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/7 βολές), Γκομπέρ 3 (1/3 δίποντα, 1/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Λακόμπ, Λεσόρ 2, Εμπαγιέ 4 (1), Τιλικινά 16 (6/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Πουαριέ, Τουπάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα