Παναθηναϊκός-Περιστέρι 95-75: Οι πράσινοι παρέσυραν την ομάδα του Ξανθόπουλου στην επιστροφή των Σλούκα – Ναν

Διαβάζεται σε 3'
Παναθηναϊκός-Περιστέρι 95-75: Οι πράσινοι παρέσυραν την ομάδα του Ξανθόπουλου στην επιστροφή των Σλούκα – Ναν
Eurokinissi

Παράσταση για έναν ρόλο και άνετη νίκη με 95-75 για τον Παναθηναϊκό AKTOR κόντρα στο Περιστέρι Betsson για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Ντεμπούτο στη σεζόν για τον Κώστα Σλούκα και τον Κέντρικ Ναν.

Με εξαιρετική παρουσία σε άμυνα και επίθεση , ο Παναθηναϊκός AKTOR παρέσυρε το Περιστέρι Betsson με στο άδειο -λόγω περσινής τιμωρίας- Telekom Center Athens το μεσημέρι της Κυριακής (18/10) και έκαναν το 3/3 στην Stoiximan GBL, στην οποία μπήκαν φέτος με αφαίρεση δύο βαθμών, μετά τους περσινούς τελικούς του πρωταθλήματος. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στους 36 πόντους, όμως μοιραία το τριφύλλι χαλάρωσε στο τέλος.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr o Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε τους Κέντρικ Ναν και Κώστα Σλούκα να τίθενται στη διάθεσή του για πρώτη φορά φέτος και αμφότερους να δείχνουν σε αρκετά καλή κατάσταση. Ιδίως ο Αμερικανός γκαρντ που είχε 18 πόντους, 6 ασίστ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς με Φρανσίσκο, Καλαϊτζάκη, Χέιζ-Ντέιβις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου και προηγήθηκε με 13-5 στο πεντάλεπτο, έχοντας βρει 6 πόντους από 3 κλεψίματα. Λίγο μετά το 8′ πέρασαν στο παιχνίδι οι Σλούκας – Ναν, που σκόραραν διαδοχικά τρίποντα από την ίδια γωνία, έπειτα από δύο ασίστ του Γιαμπουσέλε για να γράψουν το 26-13 που ήταν το σκορ της περιόδου.

Μαντζούκας, Γιαμπουσέλε και Μπάντιο έβαλαν τρία ακόμα συναπτά τρίποντα για να γράψουν το 34-16 πριν το 12′. Η ψαλίδα συνέχισε να μεγαλώνει και οι πράσινοι πήγαν στα αποδυτήρια βρισκόμενοι στο +23 (52-29), έχοντας 9/16 τρίποντα, τον Φρανσίσκο στους 15 πόντους και τον Μήτογλου σε εμφάνιση double-double.Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να μαζέψουν 14 επιθετικά ριμπάουντ, χωρίς όμως να τα εκμεταλλευτούν αφού πήραν μόνο 8 πόντους από αυτά, ενώ είδαν και τον Νίκολς να μένει στο μηδέν (0/7 τρίποντα).

Λίγο μετά το 25′, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκε σε double-score (68-34), με τον Ναν να δημιουργεί σε διαδοχικές φάσεις. Όπως ήταν προφανές, ο Σέρβος τεχνικός ξεκίνησε ακόμα πιο έντονα τη διαχείριση των αγωνιστικών λεπτών των παικτών του από εκείνο το σημείο και έπειτα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-13, 52-29, 75-46, 95-75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Καλαϊτζάκης 5, Φρανσίσκο 15 (3/5 τρίποντα, 2 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο), Χέιζ-Ντέιβις 11 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 σίστ, 2 κλεψίματα), Ερναγκόμεθ 9 (1/2 τρίποντα, 11 ριμπάουντ), Μήτογλου 16 (0/3 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 μπλοκ), Μωραΐτης, Μπάντιο 3 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Σλούκας 6 (2/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 λάθη), Κουζέλογλου 2, Ναν 18 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη), Γιαμπουσέλε 3 (1/1 τρίποντο, 2 ασίστ), Μαντζούκας 7 (1)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ξανθόπουλος): Νίκολς 5 (2/3 δίποντα, 0/10 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 λάθη, 4 κλεψίματα), Φιντς 6 (0/2 τρίποντα, 5 ασίστ), Πετράκης 8 (2), Πέιν 8 (12 ριμπάουντ, 3 λάθη), Άντερσον 5 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ιτούνας 8 (2/6 τρίποντα), Ασωνίτης, Φρεϊντέλ 12 (3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Χατζηδάκης 13 (3 ριμπάουντ), Παπαδάκης 6 (2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), Νικολαΐδης 4 Θωμάκος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα