Περ – Τσιτσιπάς 1-3: Ακάθεκτος στους “16” του Australian Open ο Στέφανος

Περ – Τσιτσιπάς 1-3: Ακάθεκτος στους “16” του Australian Open ο Στέφανος
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μεγάλη μάχη με τον Μπενουά Περ επικράτησε 3-1 σετ και προκρίθηκε στους "16" του Australian Open, όπου τον περιμένει ο Τέιλορ Φριτζ.

Στον τέταρτο γύρο του Australian Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μετά από μεγάλη μάχη επικράτησε 3-1 σετ του Μπενουά Περ.

Όπως γράφει το SPORT24, το Νο4 της Παγκόσμιας κατάταξης δυσκολεύτηκε απέναντι στον 32χρονο Γάλλο (No 56) ο οποίος από το δεύτερο σετ και μετά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του.

Το πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς το τελείωσε νωρίς. Εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα του Περ και παίζοντας με μεγάλη αποφασιστικότητα ο Στεφ έκανε γρήγορα τα break μόλις στο δεύτερο game και στη συνέχεια κράτησε απλά το σερβίς του για να κλείσει το σετ με 6-3.

Σε αντίθεση με όσα έγιναν στο πρώτο σετ, στο δεύτερο είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες. Ο Περ άρχισε τα δικά του κάνοντας πολλά drop shots.

Οι δυο τους κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Σε εκείνο το σημείο παίζοντας ένα τρομερό game ο Τσιτσιπάς έκανε το break και στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 7-5.

Στο τρίτο σετ ο Περ έβαλε ακόμα περισσότερα drop shots στο παιχνίδι του και έγινε πιο επιθετικός με αποτέλεσμα να μη δώσει καμία ευκαιρία στον Στέφανο Τσιτσιπά για break.

Το ίδιο έπραξε και ο Έλληνας τενίστας με αποτέλεσμα οι δυο τους να λύσουν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Περ εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη του Τσιτσιπά και μείωσε σε 2-1 σετ.

Η εικόνα ήταν ανάλογη και στο τέταρτο σετ μόνο που ο Στέφανο Τσιτσιπάς κατάφερε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση κάνοντας το καθοριστικό break στο δέκατο game κλείνοντας το ματς με 6-4.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα