Πόλεμος στην Ουκρανία: FIFA και UEFA πέταξαν έξω από όλες τις διοργανώσεις την εθνική Ρωσίας και τις ρωσικές ομάδες

Πόλεμος στην Ουκρανία: FIFA και UEFA πέταξαν έξω από όλες τις διοργανώσεις την εθνική Ρωσίας και τις ρωσικές ομάδες
2021 STUART FRANKLIN/POOL VIA AP

Η FIFA και η UEFA ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι ρωσικές ομάδες αποβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας από τις διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η FIFA και η UEFA αποφάσισαν να αποκλείσουν όλες τις ρωσικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της εθνικής ομάδας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το SPORT24, ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε μια τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της εθνικής Ρωσίας, τη Σπαρτάκ Μόσχας, το ζήτημα της Gazprom, αλλά και τη συμμετοχής της ομάδας γυναικών στο Euro, μιας και η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονται να παίξουν απέναντι στη ρωσική ομάδα. Η τελική τους απόφαση ήταν να αποκλείσουν τις ρωσικές ομάδες, ενώ τερματίστηκε η χορηγία της Gazprom.

ADVERTISING

"H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας" ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Με βάση την ανακοίνωση της FIFA και της UEFA ισχύουν τα εξής. Η Λειψία προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά του Europa League και η Πολωνία παίρνει άνευ αγώνος το παιχνίδι με τη Ρωσία και θα διεκδικήσει με τον νικητή του Τσεχία - Σουηδία, ένα εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network