Σπανούλης: “Από τότε που έγινα πατέρας, φοβάμαι περισσότερο τα αεροπλάνα”

Σπανούλης: “Από τότε που έγινα πατέρας, φοβάμαι περισσότερο τα αεροπλάνα”

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην EuroLeague για τα παιδιά του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού και στάθηκε σε όσα κάνει μαζί τους, αλλά και τις... νέες φοβίες του.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (στις 20 Νοεμβρίου), η EuroLeague ζήτησε τη βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη, για να περιγράψει τι σημαίνει η παρουσία ενός παιδιού στην οικογένεια.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που περιμένει σε μερικούς μήνες τη γέννηση του έκτου παιδιού του, απάντησε στις ερωτήσεις που του έγιναν με απόλυτη ειλικρίνεια.

Παραδέχθηκε, για παράδειγμα, πως πλέον φοβάται περισσότερο τα αεροπλάνα, τόνισε ότι θέλει να περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά του, ενώ εξήγησε πως μαζί τους νιώθει κι ο ίδιος… πιο μικρός.

Η πρώτη ερώτηση είχε να κάνει με τις αξίες που θεωρεί ότι πρέπει να μεταφέρουν όλοι στα παιδιά: “Η πίστη, η αγάπη, ο σεβασμός και η πειθαρχία, να είναι καλοί άνθρωποι για την κοινωνία” απάντησε χαρακτηριστικά πριν εξηγήσει πως η ζωή του “αλλαξε πολύ, έγινα πιο ευαίσθητος, προστατευτικός και λίγο περισσότερο να φοβάμαι τα αεροπλάνα γιατί σκεφτόμουν πάντα την οικογένειά μου. Το μυαλό μου είναι πάντα σε αυτή, αφιερώνω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου σε αυτή και το απολαμβάνω”.

Πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά να έχουν μια ευχάριστη και ήρεμη παιδική ζωή; “Είναι σημαντικό, θέλω τα παιδιά μου να απολαμβάνουν τον χρόνο τους και να παίζουν, να κάνουν πράγματα που τα κάνουν ευτυχισμένα, να έχουν φίλους και να συμπεριφέρονται με όμορφο τρόπο. Να μην είναι προσκολλημένα στα video games και τέτοιου είδους πράγματα, αλλά να είναι δημιουργικά.

Αυτό θα τα βοηθήσει όταν μεγαλώσουν” εξήγησε ο “Kill Bill” πριν επισημάνει πως όσον αφορά τον ίδιο και τα παιδιά του “θέλω να είμαι κοντά τους, να περνάω τον χρόνο μου μαζί τους, να παίζουμε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, να πηγαίνουμε βόλτα, για ένα παγωτό, για ένα χυμό. Με κάνει να νιώθω μικρός κι εγώ, θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια. Την ίδια ώρα όμως, πρέπει να είμαι κι ο πατέρας τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα