Στέφανος Τσιτσιπάς: “Έπεσε” ηρωικά μαχόμενος στον τελικό του Roland Garros

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Έπεσε” ηρωικά μαχόμενος στον τελικό του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του Roland Garros με τον Νόβακ Τζόκοβιτς 2021 Christophe Ena/AP

Αν και πήρε τα δύο πρώτα σετ με ονειρική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ στον τελικό του Roland Garros. Όπως και να έχει όμως, φεύγει από το Παρίσι με "ψηλά το κεφάλι".

Μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Κυριακή (13/06) στο φετινό Roland Garros, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να του δώσει τον πρώτο του τίτλο Grand Slam. Ο Έλληνας τενίστας, πάλεψε μέχρις εσχάτων με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό αλλά υπέκυψε στον πολύπειρο Σέρβο, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) μετά από τέσσερις και πλέον ώρες σκληρής μάχης.

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς στο Roland Garros 2021 Thibault Camus/AP

 

Από την αρχή του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι θα τα έδινε όλα για τη νίκη και το βαρύτιμο τρόπαιο. Δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6 (6) ενώ στο δεύτερο σετ ήταν καθηλωτικός, “καθαρίζοντάς” το με 6-2. Με την “πλάτη στον τοίχο”, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψε στο τρίτο σετ, ανέβασε ταχύτητα και παρά την αντίσταση που βρήκε κατά διαστήματα από τον Τσιτσιπά, έφτασε στο 6-3.

Στο τέταρτο σετ, ο επιβλητικός Τζόκοβιτς, εκμεταλλευόμενος και την κούραση του Τσιτσιπά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 6-2, στέλνοντας το ματς σε πέμπτο σετ. Σε αυτό, ο Έλληνας τενίστας προσπάθησε να ανακάμψει και πίεσε όσο μπορούσε, ωστόσο στα κρίσιμα σημεία “μίλησε” η εμπειρία του Σέρβου, ο οποίος έγραψε το 6-4 και το 3-2 σετ, βάζοντας στην τροπαιοθήκη του ένα ακόμα κύπελλο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα