Super League 1: Περικοπές από 27 έως 33% πρότειναν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ

Super League 1: Περικοπές από 27 έως 33% πρότειναν ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) Eurokinissi Sports

Εκπρόσωποι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού μίλησαν την Κυριακή (3/5) με τον ΠΣΑΠ, προτείνοντας περικοπές στα συμβόλαια που θα ξεκινούν από το 27% και ίσως φτάσουν στο 33% ανάλογα με την έκβαση της σεζόν.

Με τον κορονοϊό να συνεχίζει να κρατά δέσμιο τον παγκόσμιο αθλητισμό, η Super League είναι ένα από τα εκατοντάδες πρωταθλήματα που παραμένει εκτός λειτουργίας. Ουδείς γνωρίζει ή μπορεί να μαντέψει/εκτιμήσει αν τελικά το ελληνικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί (και πότε και κυρίως υπό ποιες συνθήκες), ωστόσο εκπρόσωποι τριών ομάδων είχαν την Κυριακή (3/5) συζήτηση με τον ΠΣΑΠ για τις περικοπές που είναι πλέον δεδομένο ότι θα υποστούν οι ποδοσφαιριστές στις ετήσιες αποδοχές τους.

Σύμφωνα με το Sport24.gr οι τρεις εκπρόσωποι εκ των πέντε που μετείχαν στο working group της λίγκας και συγκεκριμένα οι Μηνάς Λυσάνδρου, εκπροσώπησε την ΑΕΚ, Μάκης Γκαγκάτσης τον ΠΑΟΚ και Λεωνίδας Μπουτσικάρης τον Παναθηναϊκό κατέθεσαν πρόταση στον ΠΣΑΠ που αναφέρει περικοπή ύψους 27% σε περίπτωση που η Superleague 1 συνεχιστεί και ολοκληρωθεί και ποσοστό που θα φτάσει στο 33% σε περίπτωση που η πανδημία δεν επιτρέψει στους αθλητές και τις ομάδες τους να γυρίσουν στους αγωνιστικούς χώρους για το φινάλε της σεζόν 2019/20.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη συνάντηση δεν πήραν μέρος η εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, και ο εκπρόσωπος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, οι οποίοι είχαν διαχωρίσει τις θέσεις τους το προηγούμενο διάστημα.

Απόφαση, προφανώς, δεν πάρθηκε καθώς ο ΠΣΑΠ ήθελε σε πρώτη φάση να ακούσει τις ομάδες, ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους ποδοσφαιριστές που θα προσπαθήσουν να μειώσουν τη “χασούρα” από την κατάσταση που όλοι ζούμε τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες.

Λίγη ώρα αργότερα η λίγκα πήρε θέση για την συνάντηση και ανέφερε πως “όλα τα δεδομένα διέπονται από εμπιστευτικότητα και θα παρουσιαστούν επίσημα από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα ποσοστά που έχουν γραφτεί, δεν είναι ακριβή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα