Τεντόγλου: “Έχω συνηθίσει με το τίποτα του ΟΑΚΑ”

Διαβάζεται σε 3'
Τεντόγλου
Μίλτος Τεντόγλου SOOC

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για την αθλητική του πορεία αλλά όχι μόνο στους “Πρωταγωνιστές”. Ποιος είναι ο νέος του στόχος.

Στους “Πρωταγωνιστές” και τον Σταύρο Θεοδωράκη μίλησε ο παγκόσμιος πρωταθλητής μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, το βράδυ της Πέμπτης (19/10), καθώς και ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρούσα κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην χώρα μας, στο χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, για το οποίο ο ίδιος πιστεύει πως “δεν άξιζε”, καθώς και στην προσωπική του ζωή.

ΟΑΚΑ: “Είναι χάλια αλλά έχουμε συνηθίσει – Εμένα με πειράζει η κοροϊδία”

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το ΟΑΚΑ, όπου προπονείται ο ίδιος, δήλωσε πως “είναι χάλια, αλλά δεν με ενοχλεί αυτό, τόσα χρόνια το έχουμε συνηθίσει. Εμένα με ενοχλεί που δίνουν υποσχέσεις κάποιοι και δεν τις τηρούν. Σε μένα δίνουν τα τελευταία 6-7 χρόνια, στον Πομάσκι τριάντα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγσε,

“Με έχει πάρει υπουργός τηλέφωνο να με ρωτήσει τι θα ήθελα να αλλάξει και του ζήτησα ελάχιστα πράγματα, όπως τον κλιματισμό. Δηλαδή κλιματισμό έχουμε, αλλά καλώδια για να ανάψουμε δεν έχουμε“. Όπως περιέγραψε εκείνος του υποσχέθηκε πολύ περισσότερα και τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε πράξη. Ούτε καν η εγκατάσταση των καλωδίων για να λειτουργεί ο κλιματισμός. “Εμένα δεν με πειράζει ότι δεν τα φτιάχνουν, με πειράζει η κοροϊδία”, τόνισε.

Αναφορικά για τις αθλητικές εγκατάστασεις μίλησε και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, ο οποίος επιβεβαίωσε πως απέχουν πάρα πολύ από τις αντίστοιχες στο εξωτερικό, χωρίς να μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης για τους αθλητές

“Αν θέλουμε πολύ καλές επιδόσεις, θέλουμε και καλές συνθήκες. Δεν θέλω εγκαταστάσεις από χρυσό, θέλω να έχει ζέστη, όταν έξω κάνει κρύο, για να μπορούν να κάνουν μεγάλες εντάσεις. Αν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες μειώνω, για να προστατεύσω την υγεία των παιδιών”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Δεν άξιζα το χρυσό στο Τόκιο”

Σχολιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του, σχετικά με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, κατά τις οποίες είχε υποστηρίξει ότι ο αντίπαλός του έπρεπε να τον είχε κερδίσει, ο ίδιος δήλωσε,

“Το έχω πει ναι και το πιστεύω, γιατί τον θεωρώ πολύ καλύτερο αθλητή, τουλάχιστον τότε, τώρα πιστεύω θα έχουμε φανταστικό ανταγωνισμό, ελπίζω να επιστρέψει, αλλά τότε είχαμε διαφορά μεταξύ μας, ήταν πολύ καλύτερος από μένα. Στον προκριματικό αυτός έκανε 8,50 εγώ στον τελικό κέρδισα με 8,41″.

“Θα ήμουν μάγειρας”

Ο Έλληνας αθλητής αποκάλυψε πως “αν δεν ήμουν αθλητής, θα ήμουν μάγειρας και θα μου άρεσε. Ο πατέρας μου είναι σεφ, μου έχει μάθει κάποια πράγματα, μου άρεσε, δύσκολη δουλειά. Τώρα είναι στη Γερμανία, όπου έχει το εστιατόριο του παππού μου”.

Αναφερθείς για τους επόμενους αθλητικούς του στόχους, ο Τεντόγλου δήλωσε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι είναι ένας από τους μεγάλους στόχους αλλά ο μεγαλύτερος είναι ένα νέο ρεκόρ. Αυτό που μου ξέφυγε φέτος, θα το κάνω του χρόνου. Θα ήταν τέλειο να κάνω 8,75″.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα