Τηλεοπτικά δικαιώματα: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ “ναι” αλλά από… εβδομάδα

Τηλεοπτικά δικαιώματα: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ “ναι” αλλά από… εβδομάδα
Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Eurokinissi

Μέσα από την σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές της ΕΡΤ προς την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Μετά τις εκλογές οι εξελίξεις.

Την Παρασκευή (5/7) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με βασικό θέμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Σε αυτήν εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ τόσο απέναντι στη Super League 1 όσο και στη Super League 2.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κομμάτι που αναφέρεται στα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι “αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές” προς την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο οι επαφές της ΑΕΚ με την ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την NOVA. Βέβαια, από τη πλευρά του συνδρομητικού καναλιού δεν φαίνεται να ανησυχούν και ειδικά για την περίπτωση της ΑΕΚ τονίζουν ότι υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα, όμως, επισημαίνεται ότι οι όποιες οριστικές εξελίξεις επί του θέματος, θα δρομολογηθούν μετά τις εκλογές, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση αναφέρει: “Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα