Γαλατασαράι: Επιστρέφει στην Τουρκία – Με εντολή Χαρδαλιά η απαγόρευση εισόδου

Γαλατασαράι: Επιστρέφει στην Τουρκία – Με εντολή Χαρδαλιά η απαγόρευση εισόδου

Tα μοριακά τεστ της αποστολής της Γαλατάσαραϊ δεν έγιναν δεκτά από τις ελληνικές αρχές, με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να επιστρέφει στην Τουρκία. Η ανακοίνωση Χαρδαλιά

Προς ακύρωση οδεύει το προγραμματισμένο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ την Τρίτη (13/07), καθώς η τουρκική ομάδα παίρνει τον δρόμο της επιστροφής μετά από πολύωρη παραμονή στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρει το SPORT 24, οι ελληνικές Αρχές κράτησαν τους παίκτες της Γαλατάσαραϊ δύο ώρες στο αεροδρόμιο καθώς δεν έγιναν δεκτά τα μοριακά τεστ κορονοϊού, τα οποία είχαν ήδη διενεργηθεί απ’ την Κυριακή, καλώντας την τουρκική ομάδα να υποβληθεί σε νέα rapid test, κάτι που σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι παράγοντες της Γαλατά αρνήθηκαν.

Πλέον, το φιλικό των ερυθρόλευκων κόντρα στην Γαλατά κινδυνεύει. Θα ήταν το τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού πριν απ’ τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ στην αποστολή των Τούρκων ήταν και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Πρόεδρος Γαλατασαράι: Είναι πολιτικό γεγονός

Σε δήλωση προχώρησε και ο πρόεδρος της Γαλατάσαραϊ, Μπουράκ Ελμάς, ο οποίος μάλιστα, ισχυρίστηκε πως μίλησε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. για το συμβάν.

“”Είναι πολιτικό γεγονός. Από τον Ολυμπιακό μας είπαν πως νιώθουν ντροπιασμένοι” ανέφερε ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας. Την αποστολή της Γαλατάσαραϊ στην Αθήνα επισκέφθηκε και ο Τούρκος πρέσβης, όπως δημοσιοποίησε η Γαλατά, η οποία μίλησε με σκληρά λόγια απέναντι στις ελληνικές Αρχές.

Το περιστατικό σχολίασε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεροφά απέναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Χαρδαλιάς: Με εντολή μου η απαγόρευση εισόδου

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρει πως η απαγόρευση εισόδου στην αποστολή της Γαλατάσαράι έγινε κατόπιν εντολής του.

“Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα