Τσιτσιπάς: Δύσκολο μονοπάτι στο Ντουμπάι

Τσιτσιπάς: Δύσκολο μονοπάτι στο Ντουμπάι

Αρκετά δύσκολο έργο θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Dubai Duty Free Tennis Championships της επόμενης εβδομάδας, αν θέλει να υπερασπιστεί τους πόντους του φιναλίστ, που κατέκτησε πέρυσι στο τουρνουά.

Η κλήρωση του τουρνουά πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, απόντος φυσικά του κατόχου του τίτλου, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του 500αριου τουρνουά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φέτος κατέχει τη θέση Νο2 του ταμπλό. Στο Νο1 του ταμπλό, βρίσκεται ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος επιστρέφει στον θεσμό μετά την αποτυχημένη πορεία του το 2016, όταν και είχε φύγει τραυματίας από την διοργάνωση στη φάση των προημιτελικών. Το 2020, ψάχνει να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Ντουμπάι, μετά το μακρινό 2013.

Στα της κλήρωσης τώρα, μόνο βατή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Έλληνα πρωταθλητή μας.

Ο Στέφανος θα μπει από πολύ νωρίς στα βαθιά, καθώς στον 1ο γύρο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Ο Ισπανός, Νο27 τενίστας του κόσμου, προέρχεται από πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο Ρότερνταμ.

Αν προκριθεί στον 2ο γύρο, ο Τσιτσιπάς θα παίξει με το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αλεξάντερ Μπούμπλικ και τον Χούμπερτ Χουρκάτζ. Ο Καζάκος, είναι ο αντίπαλος του Έλληνα τενίστα και στον σημερινό (22/2) ημιτελικό της Μασσαλίας.

Ένας εκ των Μπαουτίστα Άγκουτ και Γιαν Λέναρντ Στρουφ θα βρεθεί στο δρόμο του Στέφανου στη φάση των προημιτελικών, με τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Φάμπιο Φονίνι να δείχνουν πιο πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά στα ημιτελικά.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό τώρα, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Τυνήσιο, Μάλεκ Τζαζίρι. Στον 2ο γύρο, θα παίξει πιθανότατα με τον Γερμανό Φιλίπ Κολσράιμπερ, ενώ στα προημιτελικά μάλλον θα τον περιμένει ο Κάρεν Κατσάνοφ.

Μονφίς, Γκασκέ, Περ και Τσίλιτς, είναι οι τέσσερις πιο ποιοτικοί τενίστες από το δεύτερο bracket του ταμπλό και κατά πάσα πιθανότητα, ένας εξ’ αυτών θα είναι ο αντίπαλος του Νόλε στα ημιτελικά.

Πιθανοί προημιτελικοί:

Τζόκοβιτς – Κατσάνοφ

Μονφίς – Τσίλιτς

Ρούμπλεφ – Φονίνι

Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα Άγκουτ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα