Wall Street Journal: “Η Nike απέσυρε τη χορηγία στον Νεϊμάρ μετά από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση”

Wall Street Journal: “Η Nike απέσυρε τη χορηγία στον Νεϊμάρ μετά από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση”
O Νεϊμάρ μετά το τέλος του αγώνα με τη Λειψία AP Photo/Manu Fernandez

Εργαζόμενη της NIKE κατήγγειλε τον Νεϊμάρ για σεξουαλική επίθεση με τον Βραζιλιάνο να αρνείται να συνεργαστεί στις έρευνες και για αυτό διακόπηκε η συνεργασία των δύο πλευρών.

Την απάντηση πίσω από το ερώτημα για την αιφνιδιαστική διακοπή της συνεργασίας του Νεϊμάρ με την NIKE έδωσε η Wall Street Journal.

Με δημοσίευμα της έφερε στην επιφάνεια έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πίσω από όσα συνέβησαν κρύβεται μία υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης από τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ σε υπάλληλο της εταιρίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η επίθεση συνέβη το 2016. Στην καταγγελία της η εργαζόμενη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Νεϊμάρ προσπάθησε να την εξαναγκάσει να συνευρεθεί μαζί του σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Δύο χρόνια αργότερα, όπως αναφέρει το Sport24.gr, και στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η NIKE για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος εργασίας, η υπάλληλος αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Η εργαζόμενη στην αθλητική εταιρία ζήτησε αρχικά το θέμα να μην πάρει έκταση, όμως ένα χρόνο αργότερα δέχτηκε να διεξαχθούν έρευνες. Η NIKE ξεκίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες καταγράφοντας την μαρτυρία της υπαλλήλου της και στη συνέχεια ζήτησε από τον Νεϊμάρ να πει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων.

Ο Βραζιλιάνος αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά και να συνεργαστεί με τη NIKE για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η άρνησή του να συνεργαστεί ήταν εκείνη που οδήγησε την εταιρία να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του και εκείνος βρήκε νέο χορηγό.

Με δήλωσή της η πλευρά του Βραζιλιάνου κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα