Αγορά αυτοκινήτου

Αγορά αυτοκινήτου
buycar1607s

Σκέπτεστε να αγοράσετε αυτοκίνητο; Καινούριο ή μεταχειρισμένο; Διαβάστε εδώ...

Ήταν τότε που ψάχνατε για το πρώτο σας αυτοκίνητο. Η χαρά σας απερίγραπτη. Η αγωνία να καθίσετε αναπαυτικά στη θέση του οδηγού και να πιάσετε το τιμόνι, ήταν μεγάλη.



Μια στιγμή που δε θα ξεχάσετε ποτέ. Έχετε ήδη δεθεί μαζί του και δεν σας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να το αποχωριστείτε κάποια στιγμή. Κι όμως τα φαινόμενα απατούν.



Τα μηχανικά προβλήματα που εμφανίστηκαν με τον καιρό σας έχουν κουράσει. Μερικά χρόνια μετά από εκείνη την σημαντική μέρα, βρίσκετε τον εαυτό σας στην ίδια ακριβώς θέση. Και το ζητούμενο αυτή τη φορά ποιο είναι; Τι να αγοράσετε;



Να καταφύγετε στη λύση του καινούργιου πάλι ή θα προτιμήσετε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο, σαφώς πιο καινούργιο από το υπάρχον; Ιδού η απορία.



Οι παράγοντες που θα σας οδηγήσουν στην τελική απόφαση πάντως, είναι πολλοί και ποικίλουν σε κάθε περίπτωση.



Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά και μετά αποφασίζετε με την ησυχία σας όμως. Παράλληλα, σας παραπέμπουμε να διαβάσετε αναλυτικά τον πλήρη οδηγό αγοράς που διαθέτει το site μας, έτσι ώστε να σχηματίσετε μια πιο γενική εικόνα για το θέμα.




Οι δοκιμασμένες συνταγές



H μεγάλη ώρα λοιπόν έφτασε! Βαρεθήκατε το αυτοκίνητό σας και θέλετε να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο καλύτερο ή μεγαλύτερο και σαφώς πιο καινούργιο.



Κουραστήκατε να πηγαίνετε κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο γιατί το «τουτού» σας «αρρωσταίνει» με το παραμικρό. Βλέπετε η συχνή χρήση και τα χρονάκια που έχει στην πλάτη του αρχίζουν να βγάζουν «κουσούρια».



Αντί να του ρίχνετε λεφτά κάθε φορά για να το επισκευάζετε, προτιμάτε να το ξεφορτωθείτε και να μεταβιβάσετε τα προβλήματα στον επόμενο. Δεν είναι κακό αρκεί και εσείς να μην κληρονομήσετε με την επιλογή σας τα προβλήματα κάποιου άλλου. Γι’ αυτό συνιστούμε προσοχή.




Καλό μου μεταχειρισμένο…



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το μεταχειρισμένο πουλάει ακόμη στην Ελλάδα. Είναι μια σχετικά φτηνή και καλή λύση. Με σωστή έρευνα αγοράς και προσεκτικό έλεγχο στο αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει θα μπορέσετε να αποκτήσετε το ιδανικό, για τις ανάγκες σας πάντα, μεταφορικό μέσο.



Μην νομίζετε ότι είναι εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να ψάξετε σε αγγελίες και να επισκεφτείτε αρκετές μάντρες ή ιδιώτες που θέλουν να πουλήσουν κάποιο μεταχειρισμένο.



Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η επιλογή του ιδιώτη θα σας γλιτώσει κάποια λεφτά, καθώς θα πετύχετε καλύτερη τιμή με τα παζάρια. Αντιθέτως, στη μάντρα η ευκολία που θα συναντήσετε έγκειται σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με πολλές δόσεις.



Ακόμα και μετρητοίς να πρόκειται να το αγοράσετε, ο έμπορος δεν υπάρχει περίπτωση να σας «κόψει» πολλά. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας κάποιον ειδικό μηχανικό που θα ρίξει μια ματιά στο αυτοκίνητο και το έμπειρο μάτι του θα σας βοηθήσει να δείτε τις λεπτομέρειες.



Αν σας αρνηθούν οποιοδήποτε έλεγχο τότε χαιρετίστε τους και φύγετε χωρίς δεύτερη σκέψη. Κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα. Μην ασχοληθείτε καθόλου.



Όπως και να έχει πάντως, στην αγορά υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες μεταχειρισμένων που αξίζουν πραγματικά τον κόπο. Με εφόδια την γνώση, τη σωστή ενημέρωση και την υπομονή θα βρείτε αυτό που αναζητάτε.



Για να μην σας πιάσουν στον ύπνο, επισκεφθείτε τον αναλυτικό οδηγό για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα του AUTO 24, κάνοντας
κλικ εδώ .




Οι νέες λύσεις



Αναφορικά, με την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά.



Για το μόνο που έχετε να ανησυχείτε είναι πόσο βαθιά θα βάλετε το χέρι στην τσέπη.



Με τη δυσκολία που υπάρχει σήμερα στην αγορά, το μετρητό θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Εκτός και αν έχετε καταφέρει να μαζέψετε όλο το ποσό, κάτι που φαντάζει, λίγο πολύ, δύσκολο. Άρα τι μένει; Κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.



Στην καλύτερη περίπτωση ίσως να έχετε στην άκρη κάποιο ποσό για μια προκαταβολή που θα μειώσει το ύψος και τη διάρκεια των δόσεων. Κατά τ’ άλλα, η διαδικασία είναι απλή. Σκεφτείτε τις ανάγκες σας, δείτε και τι αυτοκίνητο σας αρέσει και αρχίστε τις βόλτες στις αντιπροσωπείες για να μαζέψετε προσφορές και τιμές.



Η παρουσία κάποιου ειδικού εδώ είναι περιττή μιας και μιλάμε για αυτοκίνητο του κουτιού. Μην εφησυχάζεστε όμως.



Όταν φτάσει η ώρα να το παραλάβετε θα πρέπει να το ελέγξετε προσεκτικά. Είναι αυτό που ζητήσατε; Ο εξοπλισμός είναι αυτός που παραγγείλατε; Μήπως έχει τίποτα χτυπήματα στο αμάξωμα κατά τη μεταφορά του; Ρωτήστε τον πωλητή για ό,τι σας απασχολεί.



Μην παρασυρθείτε από τη χαρά σας, βάλετε μπροστά και φύγετε. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.



Οτιδήποτε παρατηρήσετε μετά θα σας μπλέξει σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία με την αντιπροσωπεία και δεν πρόκειται να καταλήξετε πουθενά.



Για αυτό επισκευθείτε τον οδηγός αγοράς νέου αυτοκινήτου, του AUTO 24 κάνοντας
κλικ εδώ .




Το συμπέρασμα



Όπως καταλαβαίνετε, η αγορά ενός αυτοκινήτου -είτε πρόκειται για μεταχειρισμένο είτε για καινούργιο- δεν είναι μια απλή υπόθεση. Όσο και να φαντάζει εύκολη, στην πράξη απέχει πολύ.



Δεν αρκεί μόνο το χρήμα για να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο. Θέλει μεγάλη προσοχή και υπομονή για να καταλήξετε στην καλύτερη δυνατή λύση. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας πτοεί γιατί αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που σας δίνουμε, τότε θα βγείτε προετοιμασμένοι στην αγορά και θα ξέρετε πως να κινηθείτε.



Και μην ξεχνάτε… Ο νέος είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς. Άντε και καλορίζικο…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα