Το νέο Renault Clio ήρθε και εντυπωσιάζει!

Το νέο Renault Clio ήρθε και εντυπωσιάζει!

Η νέα, 5η γενιά του Renault Clio ήρθε και στην Ελλάδα.

Έχοντας παρακαταθήκη πάνω από 15 εκατ. πωλήσεις, με 30 χρόνια ιστορίας στην αγορά, η νέα, 5η γενιά του Renault Clio ήρθε και στην Ελλάδα, βασιζόμενο σε μία εντελώς καινούρια πλατφόρμα και εντυπωσιάζοντας με τη φρέσκια εμφάνισή και το επαναστατικό του εσωτερικό, στοιχεία ικανά να ισχυροποιήσουν τη θέση του ως πανευρωπαϊκού best seller.

Το νέο Clio, βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα (ελαφρύτερη κατά 50 κιλά σε βάρος σε σχέση με το παλιό μοντέλο, με αυξημένη ακαμψία και καλύτερη ηχομόνωση), την οποία χρησιμοποιεί πρώτο στη Συμμαχία που ανήκει η Renault. Αυτή του επιτρέπει να είναι απόλυτα διασυνδεδεμένο, να κάνει χρήση τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης, αλλά και να αξιοποιήσει την υβριδική τεχνολογία.

Σε διαστάσεις, είναι μόλις 1,4 εκ. πιο κοντό σε μήκος από το προηγούμενο και 3 εκ. χαμηλότερο για καλύτερη αεροδυναμική, ωστόσο παραμένει ευρύχωρο για πέντε επιβάτες κανονικού αναστήματος και προσφέρει τον κορυφαίο χώρο αποσκευών της κατηγορίας του (391 λίτρα). Σε όλες τις εκδόσεις του εξοπλίζεται με φωτιστικά LED, εμπρός και πίσω, για κορυφαία ορατότητα και άψογη αισθητική, ενώ, ανάλογα την έκδοση, εφοδιάζεται με τροχούς αλουμινίου έως και 17 ιντσών, φέρει κεραία που μοιάζει με πτερύγιο καρχαρία, χρωμιωμένη διακοσμητική γραμμή γύρω από τα παράθυρα και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Στο επαναστατικό εσωτερικό του δεσπόζει η οθόνη αφής 9,3’’ του συστήματος infotainment (Easy Connect), που ξεχωρίζει για την κάθετη τοποθέτησή της, θυμίζοντας tablet, και την οδηγοκεντρική κλίση της. Μαζί με τη μεγάλη (10,2’’) ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων, το νέο Clio προσφέρει τις οθόνες με τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης στην κατηγορία του.

Για όσους επιθυμούν πιο σπορτίφ εμφάνιση, υπάρχει και η έκδοση R.S. Line, την ώρα που η κορυφαία Initiale Paris προσφέρει απαράμιλλη πολυτέλεια και πλήρη κατάλογο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας.

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με νέους κινητήρες βενζίνης, που ξεκινούν από τον ατμοσφαιρικό 3κύλινδρο 1.0 SCe, με ισχύ 75 ίππων. Ο ισχυρότερος 3κύλινδρος, turbo 1.0 TCe των 100 ίππων, συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο τελευταίας γενιάς X-TRONIC, ενώ ο κορυφαίος 4κύλινδρος turbo 1.3 TCe με 130 ίππους εξοπλίζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων.

Αναφορικά με την diesel γκάμα κινητήρων του μοντέλου, ο εξελιγμένος 1.5 Blue dCi προσφέρεται με δύο ιπποδυνάμεις των 85 και 115 ίππων, ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το σημαντικό νέο είναι ότι από το 2020, το νέο Clio θα προσφέρεται και με υβριδικό σύστημα κίνησης, με την ονομασία E-TECH, που συνδυάζει ανασχεδιασμένο κινητήρα βενζίνης 1.6 lt, δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα πρωτοποριακό πολύ-λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων και μία μπαταρία 1.2 kWh. Έτσι, μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά έως και στο 80% του χρόνου κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κατανάλωσης σε ποσοστό έως και 40%, σε σχέση με ένα συμβατικό, βενζινοκίνητο.

Τόσο η δομή του νέου πλαισίου, όσο και ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας, είναι που εξασφάλισαν την κορυφαία διάκριση των 5 αστέρων στα crash test του οργανισμού Euro NCAP. Πιο συγκεκριμένα το νέο Clio διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, Σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση ποδηλάτων και πεζών (πρώτη φορά σε μοντέλο Renault), Σύστημα προειδοποίησης και υποβοήθησης διατήρησης πορείας, καθώς και Σύστημα αναγνώρισης των πινακίδων οδική σήμανσης και ενημέρωσης για την τήρηση των ορίων. Παράλληλα, το Σύστημα υποβοήθησης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο και σε μποτιλιάρισμα (Highway & Traffic Jam Companion), είναι μοναδικό για τα δεδομένα της κατηγορίας και του χαρίζει ιδιότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Το νέο Renault Clio είναι διαθέσιμο από 12.990€, ενώ καλύπτεται με εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών, δωρεάν οδική βοήθεια για 3 χρόνια και δωρεάν ασφάλιση 6 μηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα