Cayenne S ασθενοφόρο

Cayenne S ασθενοφόρο
cayenneEmrg17507small

15 εκπαιδευόμενοι της Porsche, κατάφεραν να μετατρέψουν το Cayenne S στο πιο γρήγορο ασθενοφόρο του κόσμου!

Με επίπονη χειρωνακτική εργασία, 15 εκπαιδευόμενοι της Porsche κατάφεραν να μετατρέψουν το SUV Cayenne S σε ένα πολύ σύγχρονο όχημα για αποστολές διάσωσης. Το πρωτότυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις Υπηρεσίες Υγιεινής και Ασφάλειας.




Το εσωτερικό της Cayenne

Το εσωτερικό του αρχικού οχήματος παραγωγής, ενός Cayenne πρώτης γενιάς, τροποποιήθηκε πλήρως.



Το πίσω κάθισμα και το κάθισμα του συνοδηγού έδωσαν τη θέση τους σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, πάνω στο οποίο μπορεί να ολισθαίνει το φορείο από την 5η πόρτα του οχήματος. Δίπλα στο φορείο τοποθετήθηκε ειδικό κάθισμα για το γιατρό του ασθενοφόρου.



Το τροποποιημένο Cayenne S διαθέτει για το γιατρό άκρως σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών στον ασθενή. Ανάμεσα στο εξοπλισμό αυτό υπάρχει ένα σύστημα EKG με απινιδωτή – μια συσκευή ηλεκτροσόκ για ασθενείς με κοιλιακή μαρμαρυγή, μια ηλεκτρική αντλία αναρρόφησης, σάκος με είδη έκτακτης ανάγκης και διάφορα άλλα εργαλεία διάσωσης.




Κατάλληλο για δύσκολα εδάφη

Το ευέλικτο όχημα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες διάσωσης σε δύσκολα εδάφη.



Χάρη στη μόνιμη τετρακίνηση με υποπολλαπλασιασμό και με μπλοκέ κεντρικό διαφορικό, το ευέλικτο πλαίσιο για κίνηση εκτός δρόμου και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το όχημα μπορεί να φτάνει και σε απομακρυσμένα σημεία εκτός πατημένου δρόμου, με δυνατότητα αντιμετώπισης κλίσεων έως και 45 μοιρών.



Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η αερανάρτηση με το σύστημα ενεργούς απόσβεσης PASM – ένα σύστημα που επιτρέπει και την προσεκτική μεταφορά των ασθενών.




Η έμπνευση

Η ιδέα για το πρωτότυπο αυτό ασθενοφόρο Cayenne προήλθε από τη Διοίκηση του Τομέα Υγείας της Porsche.



Οι γιατροί του τομέα ανέθεσαν στους εκπαιδευόμενους την κατασκευή τεσσάρων ασθενοφόρων, τα οποία προορίζονται για εργοστάσια της Porsche στη Στουτγάρδη και το Weissach, καθώς και για το εργοστάσιο της Λειψίας.



Επίσης, ένα τέτοιο όχημα θα υπάρχει στην πίστα δοκιμών της Porsche στο Weissach.



Οι εκπαιδευόμενοι της Porsche απέκτησαν έτσι εκτενή εμπειρία στον εξοπλισμό ειδικών οχημάτων. Έξι Cayenne έχουν ήδη ετοιμαστεί με διάφορα είδη εξοπλισμού ώστε να χρησιμοποιηθούν από υπηρεσίες πυρόσβεσης, ασφάλειας εργοστασίων και Υγιεινής & Ασφάλειας.




“Κάθε όχημα είναι μοναδικό, με πολύ ειδικές λύσεις. Αυτά τα ειδικά projects επιτρέπουν την ομαδική εργασία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων, ενώ σε αυτά συνεργάζονται σχεδιαστές, ηλεκτρονικοί, μηχανολόγοι οχημάτων, ειδικοί συναρμολόγησης και βαφείς. Οι προκλήσεις μιας τέτοιας εργασίας, η οποία απαιτεί τις μέγιστες ικανότητες χειρωνακτικής εργασίας και ακρίβειας, αποτελούν κίνητρο για τους νέους και τις νέες”, δήλωσε ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης της Porsche Dieter Esser. Αυτό που ελκύει περισσότερο είναι η παραγωγή ενός προϊόντος το οποίο είναι άκρως χρήσιμο, και όχι απλώς η πρακτική εμπειρία που αποκτάται με καθαρά διδακτικό τρόπο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα