Corsa OPC από 22,560 Ευρώ

Corsa OPC από 22,560 Ευρώ
opelcorsaopc11307s

Έτοιμο προς διάθεση κατόπιν παραγγελίας, το νέο Corsa OPC (22,560 € @ Germany)

Το συμπαγές τρίθυρο αυτοκίνητο είναι η σπορ έκδοση του νέου Corsa, που έχει πουλήσει πάνω από 150,000 μονάδες σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, και θα βρίσκεται στα καταστήματα των διανομέων Opel από το Μάρτιο.



Ο στάνταρ εξοπλισμός του Corsa OPC περιλαμβάνει μπάκετ καθίσματα αγωνιστικής σχεδίασης, αιρκοντίσιον και CD-radio.




Target group

«
Με το Corsa OPC, έχουμε ένα πολύ ελκυστικό προϊόν στην οικογένεια των σπορ μοντέλων μας. Αυτό θα έχει ιδιαίτερη απήχηση σε νεαρότερους πελάτες, καθώς η προσιτή τιμή συνδυάζεται με μέτρια κατανάλωση καυσίμου 7.9 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα» δήλωσε ο Carl-Peter Forster, Πρόεδρος της GM Europe, στη Γενεύη.



Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6-λίτρων του Corsa OPC συνεχίζει την τάση της Opel προς τις συμπαγείς μονάδες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλές επιδόσεις, οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Το Corsa έχει τελική ταχύτητα 225 χ.α.ώ. και ροπή μέχρι 266 Nm.




Η οικογένεια OPC μεγαλώνει

Το Corsa OPC είναι το έκτο μέλος της οικογένειας σπορ μοντέλων OPC της Opel, που περιλαμβάνει τα Astra, Meriva, Zafira, Vectra και Vectra station wagon.



Περίπου 8000 μοντέλα OPC πουλήθηκαν πέρσι. Η Opel, μόνο φέτος, στοχεύει να πουλήσει 3000 μονάδες Corsa OPC.




Κόστος απόκτησης στη Γερμανία

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στις προδιαγραφές και τον εξοπλισμό ισχύουν για τα μοντέλα της Γερμανικής αγοράς και ενδέχεται να διαφέρουν σε άλλες αγορές.



Συνιστώμενες τιμές λιανικής στη Γερμανία από το εργοστάσιο 22,560 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.



Όλα τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση καυσίμου αφορούν την κατανάλωση μικτού κύκλου του βασικού μοντέλου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δοκιμών.




Δείτε πως πηγαίνει το Corsa OPC στην πίστα του Nürburgring









«Για μένα, είναι το επόμενο bestseller»

Είπε ο Michael F. Meyer, Διευθυντής Προϊοντικού Μάρκετινγκ, είναι επικεφαλής της ομάδας αυτοκινήτων δρόμου OPC της Opel.




Το 1999 λανσαρίστηκε το Astra OPC, το πρώτο μοντέλο OPC. Πόσες εκδόσεις OPC έχουν κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους από τότε;

Michael F. Meyer:

Από το 1999 μέχρι τα τέλη του 2006, πουλήσαμε συνολικά 30,000 αυτοκίνητα OPC σε όλη την Ευρώπη. Το Astra OPC είναι το πιο δημοφιλές της τρέχουσας σειράς, γιατί πουλήσαμε σχεδόν 4500 μονάδες μόνο το 2006. Πρόκειται για μία αξιοσημείωτη επιτυχία της αγοράς, αλλά και εμείς επωφελούμαστε ιδιαίτερα, καθώς οι πελάτες OPC προτιμούν εκδόσεις με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. Περίπου το 60% των Vectra OPC εφοδιάζονται με σύστημα πλοήγησης, για παράδειγμα. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Προσαρμοζόμενο Εμπρόσθιος Φωτισμό – Adaptive Forward Lighting (AFL) και το δερμάτινο εσωτερικό, καθώς περίπου 30 και 40% περισσότεροι πελάτες επιλέγουν αντίστοιχα αυτές τις εκδόσεις. Στο Astra OPC, τα χαρακτηριστικά αυτά είναι 30 και 40% πιο δημοφιλή από όσο στα βασικά μοντέλα.




Και πόσο δημοφιλές είναι το μπλε OPC;

M. F. M.:

Στα μοντέλα Meriva, Astra, Zafira και Vectra OPC, σχεδόν το 50% των πελατών επιλέγουν OPC μπλε. Όπως γνωρίζετε, προσφέρουμε επίσης τα αυτοκίνητα αυτά στις ελκυστικές αποχρώσεις magma red, star silver και sapphire black.




Ποιος είναι ο στόχος πωλήσεις με το νέο Corsa OPC;

M. F. M.:

Θεωρώ ότι είναι το επόμενο bestseller. Από το Μάρτιο, μέχρι τα τέλη του 2007, περιμένουμε περίπου 3000 νέες ταξινομήσεις. Ασφαλώς εκτιμούμε ότι θα πουλήσουμε ακόμα περισσότερες μονάδες το πρώτο πλήρες έτος πωλήσεων, το 2008. Τη μεγαλύτερη ζήτηση την περιμένουμε στη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ελβετία, αλλά υπάρχουν και πολλοί οπαδοί OPC σε Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία. Εξάλλου, το δικό τους ρόλο θα παίξουν και οι αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Russia.




Τα άλλα μοντέλα Corsa είναι δημοφιλή σε άνδρες και γυναίκες. Τι αναλογία ανδρών/ γυναικών περιμένετε με το Corsa OPC;

M. F. M.:

Όπως ισχύει για όλη τη γκάμα OPC, υποθέτουμε ότι το νέο Corsa OPC θα αγοραστεί κυρίως από άνδρες ηλικίας μεταξύ 25 και 40 ετών. Ωστόσο, θα αφήσουμε την αγορά να αποφασίσει. Με το Zafira OPC, για παράδειγμα, είχαμε στο νου μας τις δυναμικές οικογένειες, αλλά στην πραγματικότητα το αγόρασαν περισσότερο ζευγάρια με διπλό εισόδημα και αγάπη για τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, χωρίς παιδιά, που συχνά προέρχονταν από την κατηγορία premium. Και όταν βλέπω τις αντιδράσεις των γυναικών συναδέρφων μου στην ομάδα, νομίζω ότι μπορεί το Corsa OPC να μας επιφυλάσσει κάποια επιτυχία-έκπληξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα