Διάκριση για την Renault Trucks

Διάκριση για την Renault Trucks

Οι υπηρεσίες “Optifuel Solutions” της Renault Trucks κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μεταφορών

Η πρώτη έκδοση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μεταφορών για Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργανώθηκε από τις Γερμανικές εκδόσεις Huss-Verlag (Μόναχο) είχε αποδέκτη τις Optifuel Solutions της Renault Trucks αναγνωρίζοντας την αποδοτικότητά τους. Πρόκειται για μία υπηρεσία της Renault Trucks που συνδυάζει την Optifuel Technology, την καλύτερη τεχνολογία της Renault Trucks για μείωση της κατανάλωσης, με την Optifuel Training, που διδάσκει τους οδηγούς την ορθολογιστική οδήγηση και το Optifuel Infomax, ένα απαράμιλλο εργαλείο για μέτρηση και ανάλυση της κατανάλωσης.

Ο Stefan Schall, Διευθυντής της Renault Trucks στη Γερμανία, παρέλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ‘Υπηρεσίες’ κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα μέσων μεταφορών του Γερμανικού Μουσείου στο Μόναχο.

Η ανεξάρτητη επιτροπή που αποτελείται από γνωστούς εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου, της επιχειρηματικής κοινότητας, των ομοσπονδιών και των μέσων ενημέρωσης, τόνισε ότι η δυνατότητα εξοικονόμησης καυσίμου επηρέασε καθοριστικά την απόφασή της να απονείμει το βραβείο στις Optifuel Solutions της Renault Trucks.

Η επιτροπή υπογράμμισε επίσης το πρωτοποριακό πνεύμα της Renault Trucks στον τομέα της οικονομίας καυσίμου. Οι υπηρεσίες Optifuel Solutions παρουσιάστηκαν το 2007 και, με το πέρασμα των χρόνων, απέδειξαν την ανεκτίμητη συμβολή τους στη βιώσιμη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τον τομέα οδικών μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, ο Γερμανικός οργανισμός TÜV πιστοποίησε την επίτευξη 6,4% εξοικονόμησης καυσίμου το 2009 από το Premium Optifuel – μια έκδοση η οποία συνδυάζει το μοντέλο βελτιστοποιημένης κατανάλωσης Renault Premium με τις Optifuel Solutions – κάτι που η επιτροπή υποδέχθηκε με ενθουσιασμό.

Τα κριτήρια για την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μεταφορών για Βιώσιμη Ανάπτυξη βασίζονται στο τρισδιάστατο μοντέλο βιωσιμότητας από οικονομικής, οικολογικής και κοινωνικής απόψεως όπως ορίστηκε το 1983 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).


SHARE:

24Media Network