Επαναπροσδιορίζει την premium κατηγορία

Επαναπροσδιορίζει την premium κατηγορία

Νέο Volvo V40: Σκανδιναβική πολυτέλεια με κορυφαία οδική συμπεριφορά και πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας

Η Volvo θα παρουσιάσει το ολοκαίνουριο Volvo V40 στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Το νέο 5-θυρο Σουηδικό hatchback αναμένεται να επαναπροσδιορίσει ριζικά την premium μικρομεσαία κατηγορία, διαθέτοντας συστήματα και τεχνικά χαρακτηριστικά προερχόμενα από μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, σε ένα μοναδικού σχεδιασμού και αίσθησης Σκανδιναβικό "περιτύλιγμα".

« Το νέο Volvo V40 είναι το πρώτο νέο μοντέλο που εξελίχθηκε εξαρχής σύμφωνα με την ανθρωποκεντρική «Σχεδιασμένο Γύρω από Σένα» (Designed Around You) στρατηγική μας. Εξοπλισμένο με μια εντυπωσιακή σειρά high-tech συστημάτων, στοχεύει ξεκάθαρα και μόνο την κορυφή της κατηγορίας του,» λέει ο Στέφαν Γιακόμπι (Stefan Jacoby), Πρόεδρος και CEO της Volvo Car Corporation. Και συνεχίζει: «Χάρη στην πληροφόρηση που είχαμε από έρευνες που κάναμε σε όλο τον κόσμο, το πιο οδηγοκεντρικό νέο αυτοκίνητο της σειράς V διαθέτει ένα εξαιρετικό επίπεδο μοντέρνου σχεδιασμού, ασφάλειας και εξοπλισμού. Το νέο V40 προσφέρει όλα τα στοιχεία που θέλουν οι αγοραστές των σύγχρονων αυτοκινήτων πολυτελείας.»

Το νέο Volvo V40 διαθέτει αναμφισβήτητα Σκανδιναβική εμφάνιση και αίσθηση, σε αρμονία με την αύρα της πολυτέλειας, της υψηλής ποιότητας και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Ο νέος πίνακας οργάνων χαρακτηρίζεται από πλήρως γραφικές απεικονίσεις των ενδείξεων. Προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα εξατομικευμένης διαρρύθμισης, αυξάνοντας την επικοινωνία μαζί του και παρέχοντας μια ξεκούραστη και απλοποιημένη εμπειρία οδήγησης.

Επαναπροσδιορίζει την premium κατηγορία

Κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης

Το νέο Volvo V40 έχει να επιδείξει κορυφαία δυναμική συμπεριφορά, κάτι που ήταν πρωταρχικός στόχος των μηχανικών της Volvo. Πλαίσιο και ανάρτηση σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μοναδικές συγκινήσεις στο δρόμο και αληθινή οδηγική ευχαρίστηση.

Η γκάμα των κινητήρων είναι ευρύτατη, ξεκινώντας από τον μικρότερο 1.6 D2 turbo-diesel της Volvo Car Corporation με εκπομπές CO2 μόλις 94 g / km και καταλήγοντας στον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.5 Τ5 με 254 ίππους και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν «start-stop» και σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης, ανεξάρτητα από το εάν είναι εφοδιασμένες με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

«Το νέο Volvo V40 σας τυλίγει σε ένα υπέρ-άνετο “πιλοτήριο” με εξαιρετική εργονομία και τεχνολογία που σας κάνει να αισθάνεστε ότι είστε πλήρως ενημερωμένος, επικεντρωμένος στην οδήγηση και χαλαρός. Αυτή η οδηγοκεντρική προσέγγιση είναι που χαρακτηρίζει τα σύγχρονα Volvo,» λέει ο Στέφαν Γιακόμπι.

Επαναπροσδιορίζει την premium κατηγορία

Εξαιρετική ασφάλεια και πακέτο υποστήριξης οδηγού

Το νέο Volvo V40 διαθέτει ένα κορυφαίο στην κατηγορία του πακέτο ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοποριακής Ανίχνευσης Πεζών με Πλήρως Αυτόματο Φρενάρισμα (Pedestrian Detection with Full Auto Brake) της Volvo και πολλών άλλων νέων στοιχείων. Στα καινούρια συστήματα περιλαμβάνεται ο πρώτος στον κόσμο αερόσακος πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Aid) με αυτόματη παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, και η “έξυπνη” Υποβοήθηση Παρκαρίσματος (Park Assist Pilot) που καθιστά ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα. Το City Safety, το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με τυπικές ταχύτητες πόλης, έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο και λειτουργεί τώρα σε ταχύτητες μέχρι 50 km/h.

Στόχος πωλήσεων οι 90.000 μονάδες

Η Volvo Car Corporation αναμένει να πουλήσει 90.000 μονάδες από το νέο Volvo V40, ανά έτος. Ένα μεγάλο μέρος τους – 85% της συνολικής παραγωγής - θα καταλήξει σε Ευρωπαίους πελάτες. Το αυτοκίνητο θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 6 Μαρτίου 2012. Η παραγωγή του εντελώς νέου Volvo V40 θα ξεκινήσει το Μάιο του 2012 ενώ αναμένεται στο δίκτυο της Volvo στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Car Corporation στη Γάνδη, στο Βέλγιο.

SHARE:

24Media Network