Οι εταιρικές πωλήσεις ωθούν την αγορά αυτοκινήτου

Οι εταιρικές πωλήσεις ωθούν την αγορά αυτοκινήτου
Αυτοκίνητα 123rf.com

Οι εταιρικές πωλήσεις "σέρνουν" το χορό των πωλήσεων, καθώς οι ιδιώτες στην πλειοψηφία τους αδυνατούν να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο.

Με μια πρόχειρη ανάγνωση των στοιχείων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, μπορεί αβίαστα κάποιος να πει ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση.

Στην πραγματικότητα ισχύει αυτό, εντούτοις το πιο σημαντικό είναι ότι οι εταιρικές πωλήσεις είναι αυτές που σέρνουν τον χορό των πωλήσεων, με 63% (!), έναντι 37% προς ιδιώτες.

Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ιδιώτες αδυνατούν, ακόμα, να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο, μολονότι ορισμένοι αντί να αγοράσουν νέο μοντέλο, το αποκτούν με μακροχρόνια μίσθωση.

Μάλιστα, επειδή άργησαν πολλές εταιρείες (και ενοικιάσεων αυτοκινήτων) να προμηθευτούν φέτος αυτοκίνητα για την τουριστική περίοδο, αυτά ταξινομήθηκαν τον Μάιο, γι αυτό και έχουμε αύξηση πάνω από 10% σε σχέση με τον Μάιο του 2018

Το Υπουργείο αναφέρει ότι ταξινομήθηκαν 13.906 καινούργια επιβατικά, ωστόσο το τελικό νούμερο θα κλείσει με περίπου 100 λιγότερα.

Όσον αφορά την πρώτη πεντάδα, στο πεντάμηνο, η Toyota με αρκετές παραδόσεις, εξακολουθεί να ηγείται της αγοράς και ακολουθούν η Peugeot, η VW, η Fiat και η Opel. Πάντως τον Μάιο, δεύτερη ήταν η Fiat και ακολούθησαν: Peugeot, Suzuki και Hyundai.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα