Fabia Open Weekend

Fabia Open Weekend
fabiaOW4607small

Ξεκινά άμεσα η εμπορική διάθεση της νέας Skoda Fabia στην ελληνική αγορά (11.590€)

Το πρώτο μοντέλο

Περισσότεροι από 1.500.000 οδηγοί επέλεξαν τη Skoda Fabia πρώτης γενιάς για την ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία της, την ασφάλεια και λειτουργικότητά της, τους χώρους της και τον κομψό σχεδιασμό της. Το 1999, τη χρονιά που πρωτοπαρουσιάσθηκε η Skoda Fabia, όλοι αναγνώρισαν ότι έθεσε νέα στανταρντ στην κατηγορία της και της απένειμαν δεκαοκτώ (18) συνολικά βραβεία καλύτερου αυτοκινήτου στους διάφορους τομείς.




Νέα στάνταρ

Η νέα Skoda Fabia δημιουργήθηκε με στόχο όχι μόνο να συνεχίσει αυτή τη σημαντική κληρονομιά αλλά και να ξεπεράσει κατά πολύ τις επιδόσεις του προηγούμενου μοντέλου θέτοντας ξανά τα στανταρντ στην κατηγορία της και φιλοδοξώντας να προσελκύσει ακόμη περισσότερους νέους ηλικιακά οδηγούς.



Νέα υψηλής ποιότητας υλικά μαλακά στην αφή χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που με ιδιαίτερη προσοχή στη συναρμολόγηση ΄΄χτίζουν΄΄ την υψηλή ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου. Μια ματιά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του αυτοκινήτου και τους αρμούς συναρμολόγησης επιβεβαιώνει τη σημασία που η Skoda Auto δίνει σε αυτόν τον τομέα.



Οι εξωτερικές διαστάσεις μεγαλώνουν και με μήκος 3,992χιλ, πλάτος 1,498χιλ και ύψος 1,642χιλ, κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της κατηγορίας της. Εκεί όμως που κατακτά την πρωτιά είναι οι εσωτερικοί χώροι όπου επιτυγχάνονται κορυφαία μεγέθη και άνεση τόσο για τους εμπρός όσο και τους πίσω επιβάτες.



Στο χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα των 300 λίτρων με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση είναι μια από τις καλύτερες της κατηγορίας, αλλά και εξαιρετικά ανταγωνιστική σε σχέση με αυτά της επόμενης κατηγορίας.




Ασφάλεια – Εξοπλισμός

Η εξέλιξη αυτή συνεχίζεται στους τομείς της ασφάλειας και του εξοπλισμού. Η νέα Fabia στην πλειοψηφία των εκδόσεών της διατίθεται με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και κεφαλής. Από πλευράς εξοπλισμού, το Climatronic, (αυτόματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός) το RCD 2-DIN με σύνδεση ipod και άλλων MP3 players, οι προβολείς Halogen και ο φωτισμός δυναμικής γωνιακής κλίσης, αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού από τις πρώτες εκδόσεις, αλλάζοντας κατ’αυτόν τον τρόπο τα ΄΄στάνταρντ΄΄ της κατηγορίας.



Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (διαθέσιμο με τον κινητήρα των 1.6lt) είναι πλέον 6 σχέσεων Tiptronic.




Νέα σχεδίαση

Τέλος, η νέα Skoda Fabia έχει αλλάξει ριζικά στο σχεδιασμό της. Στο εμπρός τμήμα υιοθετείται πλήρως η νέα εταιρική ταυτότητα με τη χαρακτηριστική χρωμιωμένη μάσκα, τα ευμεγέθη φωτιστικά σώματα και τον ενιαίο προφυλακτήρα.



Στο πλάι οι παράλληλες γραμμές οροφής και παραθύρων προσδίδουν δυναμισμό και νεανικές γραμμές. Στο πίσω μέρος οι γραμμές είναι οι κλασσικές ενός hatchback όπου υπάρχουν τα νέα μεγάλα φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικό σχήμα C να διαγράφεται όταν ανάβουν.



Δεκατρία (13) συνολικά χρώματα είναι διαθέσιμα ενώ οι εκδόσεις Bicolore διατίθενται με δίχρωμο εξωτερικό (οροφή λευκού / μαύρου χρώματος ή ασημί χρώματος).



Η νέα Skoda Fabia εφοδιάζεται με κινητήρες 1.2, 1.4 και 1.6 κ.εκ και διατίθεται σε 5 διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού σε τιμές που ξεκινούν από τα 11.590€.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα