Γονική άδεια με αποδοχές δίνει η Volvo σε γυναίκες και άνδρες

Γονική άδεια με αποδοχές δίνει η Volvo σε γυναίκες και άνδρες
Γονική άδεια με αποδοχές δίνει η Volvo σε γυναίκες και άνδρες EMEA PARENTAL INITIATIVE

Νέα πολιτική γονικών αδειών στη Σουηδία. Θα ισχύσει σε όλους τους εργαζόμενούς της στην Ευρώπη.

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε ζητήματα με τα εργασιακά, ωστόσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα περισσότερα είναι λυμένα και έχουν την ευχέρεια να δίνουν επιπλέον παροχές.

Στη Σουηδία, για παράδειγμα, ισχύει νέα πολιτική γονικής άδειας και η Volvo είναι η πρώτη εταιρεία που την εφαρμόζει για όλους τους εργαζομένους στις θυγατρικές της εταιρείες στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), προσφέροντας στις μητέρες, αλλά και στους πατέρες (συμπεριλαμβάνει και γονείς υιοθετημένων παιδιών), έξι μήνες συνολικής άδειας, με αποδοχές που ανέρχονται στο 80% του μισθού τους.

Η νέα πολιτική της Volvo είναι πιο γενναιόδωρη και ανοιχτή, σε σχέση με το καθεστώς γονικής άδειας που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που το κάνει πράξη.

Η πολιτική γονικών αδειών της Volvo για την περιοχή ΕΜΕΑ είναι ένα πιλοτικό σχήμα, που μπορεί να οδηγήσει στην υιοθέτηση ενός παρόμοιου προγράμματος γονικών αδειών με αποδοχές για το σύνολο των 43.000 εργαζομένων της Volvo Cars, σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στον εντοπισμό και την επίλυση πρακτικών εμποδίων που ίσως προκύψουν από το λανσάρισμα ενός τέτοιου προγράμματος εκτός Σουηδίας.

Οι περισσότερες χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ προσφέρουν κάποια μορφή γονικής άδειας με αποδοχές, αλλά συχνά υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε μητέρες και πατέρες ως προς το τι δικαιούται ο καθένας - με αδικημένους συνήθως τους πατέρες. Επιπλέον, η παροχή ίσης γονικής άδειας αναβαθμίζει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες, μειώνοντας τις αποκλίσεις στις αμοιβές και τις διαφορές στην εργασιακή εξέλιξη.

Η νέα πολιτική αποτελεί τμήμα της φιλόδοξης στρατηγικής της Volvo όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, στοχεύοντας στο να προσελκύσει και να διατηρήσει τους καλύτερους ανθρώπους.

Γονική άδεια με αποδοχές δίνει η Volvo σε γυναίκες και άνδρες
Γονική άδεια με αποδοχές δίνει η Volvo σε γυναίκες και άνδρες EMEA PARENTAL INITIATIVE
SHARE:

24Media Network