Greek Grand Prix WPC

Greek Grand Prix WPC
grgp7507s

Το πρώτο Ελληνικό Grand Prix είναι πλέον γεγονός! Όχι όμως στην ξηρά, αλλά στη θάλασσα!!!

Το AUTO 24 βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Μαρίνα Φλοίσβου, παρουσία των διοργανωτών, του προέδρου της WPPA Σεΐχη Saeed Hared, του Δήμαρχου Π. Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη, αλλά και του πρωτοπόρου πληρώματος στη βαθμολογία, Bjorn Rune Gjelsten και Steve Curtis, με το Powerboat Spirit Of Norway.



Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθεί η χώρα μας στο εξωτερικό, καθώς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε πάνω από 70 χώρες! Τα 11 σκάφη που θα εκκινήσουν στο νεοφώτιστο Eλληνικό Grand Prix, απαρτίζονται από πληρώματα 8 διαφορετικών εθνικοτήτων.



Ελληνική συμμετοχή δεν υπάρχει, αφού το συγκεκριμένο σπορ είναι εντελώς νέο στη χώρα μας.



Το Ελληνικό Grand Prix σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα πραγματοποιηθεί σίγουρα τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ υπάρχει και δυνατότητα επέκτασης για άλλα 3.




Το σκάφος



Τα powerboat φτάνουν σε μήκος τα 14 μέτρα και το βάρος τους ξεπερνά του πέντε τόνους! Βέβαια, αυτός ο όγκος γίνεται φτερό στον άνεμο, γιατί αρκεί να σας πούμε ότι οι δύο κινητήρας αποδίδουν 900 ίππους έκαστος, δηλαδή 1.800 ίπποι στο σύνολο!!! Το κόστος κάθε Powerboat αγγίζει περίπου τα 1.500.000 ευρώ.



Αν τώρα αναρωτιέστε για τις ταχύτητες που πιάνουν αυτά τα θηρία, σκεφτείτε λίγο πιο κάτω από τις ανάλογες που πιάνει ένα μονοθέσιο της Formula 1. Συγκεκριμένα 160 ναυτικά μίλια την ώρα, δηλαδή περίπου 280 χ.α.ώ.!!!



Οπότε, όπως καταλαβαίνετε το θέαμα στα νερά της Αττικής αναμένεται εντυπωσιακό!



Οι θεατές θα μπορέσουν να απολαύσουν κατά μήκος της ακτής του Π. Φαλήρου, τα δοκιμαστικά και τον αγώνα !




Πρόγραμμα




Παρασκευή 8 Ιουνίου

Επίσημα δοκιμαστικά 15:30 – 17:30

Παρέλαση σκαφών 19:00




Σάββατο 9 Ιουνίου

Επίσημα δοκιμαστικά 12:00 – 13:30

Edox Pole Position 16:00 – 17:30




Κυριακή 10 Ιουνίου

Επίσημα δοκιμαστικά 12:00 – 13:00

Εκκίνηση Greek Grand Prix 17:00 (ακολουθεί απονομή)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα