Η μεγαλύτερη απόσυρση όλων των εποχών στις ΗΠΑ. Ελαττωματικά 34 εκατομμύρια Ι.Χ.

Η μεγαλύτερη απόσυρση όλων των εποχών στις ΗΠΑ.  Ελαττωματικά 34 εκατομμύρια Ι.Χ.

Στη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία τους οδηγούνται οι ΗΠΑ καθώς 34 εκατομμύρια αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται "ελαττωματικά" λόγω των προβλημάτων με τους αερόσακους της εταιρείας Takata

Η ιαπωνική εταιρεία Takata Corp συμφώνησε να χαρακτηρίσει "ελαττωματικά" σχεδόν 34 εκατομμύρια οχήματα λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζουν στους αερόσακους που κατασκευάζει η ίδια, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Μεταφορών και Ασφάλειας των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA).

Το πρόβλημα αφορά συνολικά 33,8 εκατομμύρια οχήματα και έντεκα κατασκευάστριες αυτοκινητοβιομηχανίες και θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στην ιστορία των ΗΠΑ. Αρχικά είχαν ανακληθεί 17 εκατομμύρια οχήματα και πλέον θα ανακληθούν περίπου άλλα τόσα σε όλη τη χώρα.

Η Takata θα πρέπει να συνεργαστεί με τη NHTSA σε όλες τις επόμενες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην ιαπωνική εταιρεία αναστέλλονται, ωστόσο θα μπορούσαν να επιβληθούν νέες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι της Takata σχετίζονται με "τουλάχιστον πέντε θανάτους" στις ΗΠΑ και με πολλούς τραυματισμούς, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Άντονι Φοξ.

SHARE:

24Media Network