Leasing αυτοκινήτου: Η επιλογή να είσαι ελεύθερος

Leasing αυτοκινήτου: Η επιλογή να είσαι ελεύθερος

Πώς και γιατί η φιλοσοφία του leasing έχει γίνει η πιο εφικτή λύση για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου, παραμερίζοντας την έννοια της ιδιοκτησίας.

Νέοι καιροί, νέα ήθη. Μπορεί να ακούγεται κάπως αναχρονιστική αυτή η φράση, όμως αποδίδει με σαφήνεια τη διαφορά που έχει προκύψει στον τρόπο που σκεφτόμαστε, που δρούμε και λειτουργούμε καθημερινά στην κοινωνική και την επαγγελματική μας ζωή. Η έννοια της ιδιοκτησίας φαίνεται πως παραμερίζεται από μια ξεκάθαρη τάση οι περισσότεροι από εμάς να αποφεύγουμε τις αγορές και να προτιμούμε την εναλλακτική της μηνιαίας μίσθωσης από το Netflix, το Spotify και το γυμναστήριο μέχρι διάφορα application και προγράμματα που αφορούν είτε τη δουλειά είτε την ψυχαγωγία μας.

Στην Αμερική, η δυναμική αγοραστική τάξη των millennials αποτυπώνει με σαφήνεια αυτή την τάση. Σύμφωνα με τις έρευνες, περίπου το 34% αυτής της γενιάς επιλέγουν το leasing αυτοκινήτου, δηλαδή την μακροχρόνια μίσθωση, αντί για την αγορά, αλλάζοντας σημαντικά τις ισορροπίες

Η γενιά αυτή, λίγο αφότου έχει αφήσει την οικογενειακή ασφάλεια και έχει κάνει τα πρώτα της επιτυχημένα βήματα στον εργασιακό στίβο επιλέγει το leasing ως την εύκολη και πιο εφικτή λύση για την απόκτηση ενός αυτοκινήτου τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα «υπέρ» που συνοδεύουν μια τέτοια επιλογή. Τι γίνεται όμως με την αμέσως προηγούμενη γενιά; Με ανθρώπους που έχουν πολλές υποχρεώσεις, που ηγούνται μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης ή που δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες; Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως στη νέα τάξη πραγμάτων η ιδιοκτησία δεν είναι το απόλυτο ζητούμενο και πως το leasing αυτοκινήτων για ελεύθερους επαγγελματίες (και το leasing αυτοκινήτων για ιδιώτες) μπορεί να είναι ακριβώς η λύση που χρειάζονται – για αυτό και στρέφονται στην μακροχρόνια μίσθωση, είτε αφορά στο πρώτο τους αυτοκίνητο είτε τη στιγμή που σκέφτονται να αλλάξουν το ιδιόκτητο όχημά τους.

Γιατί; Διότι με την μακροχρόνια μίσθωση δεν χρειάζεται να «θυσιάσουν» ολόκληρο το κεφάλαιο που διαθέτουν ή, έστω, ένα μέρος του, όπως συμβαίνει με την αγορά αυτοκινήτου ενώ μπορούν να φέρουν το μηνιαίο μίσθωμα στα μέτρα τους και να ξέρουν ακριβώς τα έξοδα που συνδέονται με τη χρήση και τη συντήρηση του οχήματος που οδηγούν. Έτσι, έξτρα έξοδα όπως τα τέλη κυκλοφορίας, η οδική ασφάλεια, η συντήρηση αυτοκινήτου και η αλλαγή ελαστικών, μια απρόβλεπτη βλάβη, ακόμα και η εύρεση αυτοκινήτου αντικατάστασης, δεν συνεπάγονται και έξτρα άγχος, μια που όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα ενώ υπάρχει πάντα ένας ειδικός σύμβουλος που βρίσκεται stand by για να δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε ανάγκη προκύψει.

Σε μια εποχή όπου οι υποχρεώσεις δημιουργούν ασφυξία σε ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες, η φιλοσοφία του leasing δίνει μια βαθιά ανάσα και εκφράζεται πολύ εύστοχα μέσα από το μότο: «Όταν δεν σου ανήκει τίποτα, είσαι ελεύθερος να έχεις τα πάντα»!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το leasing αυτοκινήτων, ρίξτε μια ματιά στα SpecialDeals της LeasePlan που συνεχώς ανανεώνονται αλλά και στις επετειακές προτάσεις με αφορμή τα 15 χρόνια της εταιρείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα