Μάσα: “Θέλω τον τίτλο”

Μάσα: “Θέλω τον τίτλο”
Μασα

Την επιθυμία του να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε ο πιλότος της Ferrari, Φελίπε Μάσα

Κατ’ αρχάς ο Βραζιλιάνος μίλησε για τις εντυπώσεις του από το νέο μονοθέσιο της Scuderia: ”
Είναι ένα αυτοκίνητο πολύ διαφορετικό από εκείνο της περασμένης χρονιάς. Γλιστράει πολύ περισσότερο, ειδικά όταν τα ελαστικά είναι χρησιμοποιημένα. Υπάρχουν πολλά καινούρια πράγματα που πρέπει να συνηθίσω. Η μεγαλύτερη αλλαγή βρίσκεται στην αεροδυναμική, που τροποποιεί πλήρως τον τρόπο οδήγησής μας. Το KERS (σύστημα ανάπαυσης της κινητικής ενέργειας) αλλάζει λίγο το φρενάρισμα αλλά δεν θα είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Ήταν πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα. Αυτό μου επιτρέπει να βελτιώσω την απόδοσή μου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχω ένα καλό αυτοκίνητο“.



Όσον αφορά στις φιλοδοξίες του για τη νέα σεζόν, τόνισε: ”
Το πιο σημαντικό είναι να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής και αυτό θέλω να πετύχω. Η πίεση είναι πάντα πολύ μεγάλη, ειδικά σε μια Ferrari, αλλά έχω κερδίσει πολλές φορές και δεν έχω τίποτα επιπλέον να αποδείξω. Το ότι έχασα το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2008 -το οποίο ήταν φανταστικό- στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα, με έκανε να καθήσω και να σκεφτώ. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτήν την εμπειρία για να βελτιωθώ τη φετινή σεζόν. Πράγματι, στο τέλος των δεκαοχτώ αγώνων έχασα το πρωτάθλημα αλλά δεν θα αναφερθώ ξανά στα ίδια λάθη. Έχω ακόμα πράγματα να μάθω, αλλά αισθάνομαι καλύτερα και είμαι πιο δυνατός. Ο Λιούις (Χάμιλτον) είτε θα είναι, είτε δεν θα είναι ο κύριος αντίπαλός μου. Θα υπάρχουν κι άλλοι αντίπαλοι, οι πιλότοι των McLaren, BMW και Renault θα βρίσκονται εκεί κι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις“.



Τέλος, αναφέρθηκε στο Grand Prix του Μανί Κουρ, που πλέον δεν υπάρχει: ”
Είναι καλό να υπάρχουν καινούριες πίστες σε νέες χώρες. Είναι λυπηρό, βέβαια, να χάνουμε το Grand Prix της Γαλλίας. Το Μανί Κουρ είναι μια ωραία πίστα, στην οποία κέρδισα την περασμένη χρονιά. Ίσως υπάρξει ένα άλλο Grand Prix αλλού στη Γαλλία στο μέλλον. Θα μου άρεσε να ξαναγυρίσω, ίσως σε μια πίστα κοντά στο Παρίσι“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα