Maserati Indy: 50 χρόνια από την πρώτη παράδοση του εμβληματικού κουπέ

Maserati Indy: 50 χρόνια από την πρώτη παράδοση του εμβληματικού κουπέ

Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε το 1969 από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στη Modena και εξήχθη στην Ελβετία για να περάσει στην ιδιοκτησία ενός Ελβετού επιχειρηματία, ενώ ακόμη και σήμερα δεν γίνεται να μην τραβήξει τα βλέμματα.

Τα 50 χρόνια από την πρώτη παράδοσή του Indy γιορτάζει η Maserati, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που ακόμη και σήμερα τραβά τα βλέμματα με τη σχεδίασή του.

Το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε το 1969 από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στη Modena και εξήχθη στην Ελβετία για να περάσει στην ιδιοκτησία ενός Ελβετού επιχειρηματία. Ήταν σκούρου χρώματος και εσωτερικό σε μπεζ δέρμα.

Εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1968 στο Σαλόνι αυτοκινήτου στο Τορίνο και την επόμενη χρονιά βρέθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, κάνοντας επίσημο ντεμπούτο, με την φίρμα να πετυχαίνει την ίδια χρονιά μερίδιο 43% στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Το αυτοκίνητο ήταν σχεδιασμένο με μεγάλα παράθυρα, αναδυόμενους προβολείς ενώ κάτω από το καπό υπήρχε ένας V8 κινητήρας απόδοσης 260 ίππων. Διέθετε επίσης ρυθμιζόμενο τιμόνι, θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ, και μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα ενώ η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιελάμβανε αυτόματο κιβώτιο και ραδιόφωνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα