Με 18.140 € και κατανάλωση 3,4€/100 χλμ. η ŠKODA Octavia G-TEC

Με 18.140 € και κατανάλωση 3,4€/100 χλμ. η ŠKODA Octavia G-TEC

Διαθέσιμη ήδη στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τις 18.410 ευρώ, η νέα ŠKODA Octavia με φυσικό αέριο, κατανάλωση 3,5 kg/100 km και έχει αυτονομία που φτάνει τα 1.330 km!

Η ŠKODA διευρύνει την γκάμα της νέας Octavia με δύο νέες άκρως ανταγωνιστικές εκδόσεις οι οποίες λειτουργούν εναλλακτικά και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

 Οι νέες ŠKODA Octavia G-TEC & Octavia Combi G-TEC είναι ήδη διαθέσιμες στην Ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τις 18.149€.

Η αεριοκίνηση και τα οχήματα που κινούνται εναλλακτικά με φυσικό αέριο (CNG) προσφέρει πολλαπλά οφέλη όσον αφορά στο κόστος χρήσης και στο περιβάλλον. Στην Ελλάδα, ήδη υπάρχει η βάση για την ανάπτυξη δικτύου ανεφοδιασμού CNG κίνησης με την Βιαμαρ αε να υποστηρίζει το νέο τρόπο εναλλακτικής κίνησης εισάγοντας στη ελληνική αγορά τις νέες Octavia G-TEC & Octavia Combi G-TEC

Turbo κινητήρας 1.4 TSI/ 110hp 

Η νέα ŠKODA Octavia G-TEC εξοπλίζεται με κινητήρα 1.4 TSI απόδοσης 110hp, ο οποίος λειτουργεί με φυσικό αέριο (CNG) και εναλλακτικά με αμόλυβδη βενζίνη. Και οι δύο εκδόσεις Octavia διαθέτουν το στάνταρ πακέτο εξοπλισμού Green Τec που περιλαμβάνει τεχνολογίες αιχμής όπως είναι το Σύστημα Start-Stop και το Σύστημα Aνάκτησης Ενέργειας Πέδησης κατά την επιβράδυνση, ενώ ο αποδοτικός τούρμπο κινητήρας πληρεί τις νέες προδιαγραφές EU-6.

Οι επιδόσεις της νέας  Octavia G-TEC εντυπωσιάζουν καθώς με αποκλειστική χρήση CNG η αυτονομία φτάνει τα 410 km με ένα και μόνο ανεφοδιασμό με την κατανάλωση να βρίσκεται στα 3,5 kg/100 km. Με τιμή CNG στα 0,971€/kg το κόστος χρήσης μεταφράζεται σε μόλις 3,4 €/100 km (!), ενώ ο κάτοχος δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας καθώς η εκπομπή CO2 περιορίζεται στα μόλις 97 g/km. Στην λειτουργία με αμόλυβδη βενζίνη η αυτονομία αγγίζει τα 920 km και συνολικά, η Octavia G-TEC μπορεί να διανύσει έως και 1.330 km με ένα πλήρη ανεφοδιασμό!

Οι δύο δεξαμενές CNG  έχουν συνολική χωρητικότητα 97 λίτρα ή 15 kg υπό πίεση 200 bar. Είναι τοποθετημένες σε ειδικό και υψηλής αντοχής πλαίσιο κάτω από το χώρο αποσκευών, δίχως να επηρεάζεται η κορυφαία πρακτικότητα του αυτοκινήτου. Ακόμη και στις εκδόσεις CNG η νέα Octavia προσφέρει τους κορυφαίους χώρους στην κατηγορία της με την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 460 λίτρα (στη limo) ή τα 480 λίτρα (στο combi).

Οι εξαιρετικές τιμές κατανάλωσης και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης, συνδυάζονται άψογα χωρίς καμία παραχώρηση στην οδηγική απόλαυση της νέας Octavia και αποτελούν πρότυπο στην κατηγορία τους! Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη από τις μόλις 1.500 σ.α.λ, ενώ η Octavia G-TEC επιταχύνει σε 10,9’’ για το 0-100 km/h με τελική ταχύτητα στα 195 km/h.

SHARE:

24Media Network