Με 300 ίππους πάει στη Φρανκφούρτη η νέα Porsche Panamera Diesel

Με 300 ίππους πάει στη Φρανκφούρτη η νέα Porsche Panamera Diesel

Νέος κινητήρας, περισσότερη ισχύς και βελτιωμένη δυναμική απόδοση συνοδεύουν την νέα Porsche Panamera Diesel που θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τις αρχές του 2014

Με νέο κινητήρα 300 ίππων και με το πακέτο δυναμικής απόδοσης θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, η Panamera Diesel. 

Το αυτοκίνητο διαθέτει και πάλι έναν εξακύλινδρο κινητήρα V τριών λίτρων, ενώ η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 50 ίππους, είναι δηλαδή αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Ο χρόνος επιτάχυνσης έχει μειωθεί κατά οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου, πράγμα που σημαίνει ότι το νέο μοντέλο ολοκληρώνει την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα έχει αυξηθεί στα 259 χλμ./ώρα σε σύγκριση με τα 244 χλμ./ώρα του προηγούμενου μοντέλου.

Η Panamera Diesel διαθέτει πλέον για πρώτη φορά στο βασικό της εξοπλισμό το ελεγχόμενο πίσω μπλοκέ διαφορικό με το σύστημα κατανομής ροπής Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+) – μέχρι σήμερα, το σύστημα αυτό ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο στις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Gran Turismo. Νέες ρυθμίσεις έχουν γίνει επίσης στο σύστημα μετάδοσης και το πλαίσιο.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί περίπου 8.500 μοντέλα Panamera Diesel, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 15% περίπου  της σειράς μοντέλων Panamera.

Με τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά ισχύος του κινητήρα τούρμπο δημιουργήθηκαν και οι προϋποθέσεις για την εκ νέου ρύθμιση του συστήματος μετάδοσης. Για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και τη βελτίωση της άνεσης ειδικά στις υψηλότερες ταχύτητες, η σχέση μετάδοσης είναι μεγαλύτερη στον πίσω άξονα, πράγμα που σημαίνει ότι η Panamera Diesel φτάνει στις ταχύτητες που απαιτεί ο οδηγός με τον κινητήρα της να λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές. Το Gran Turismo με το νέο κινητήρα προσφέρει κατανάλωση καυσίμου κατά NEDC μόλις 6,4 λίτρα/100 χλμ., τιμή που αντιστοιχεί σε 169 CO2/χλμ.

Επιπλέον, οι πρώτες τέσσερις ταχύτητες του οκτατάχυτου κιβωτίου Tiptronic S έχουν σχεδιαστεί με κοντύτερη σχέση μετάδοσης, προσφέροντας στο Gran Turismo εντυπωσιακά ισχυρές επιταχύνσεις, τόσο από στάση όσο και εν κινήσει. Σε αυτήν τη βελτιωμένη ευελιξία σημαντικός είναι φυσικά ο ρόλος της ανάρτησης: οι αντιστρεπτικές    ράβδοι στον μπροστινό και τον πίσω άξονα είναι ελαφρώς πιο άκαμπτες, προσδίδοντας στην Panamera Diesel μια πιο σπορ αίσθηση σε σχέση με την προκάτοχό της.

Η Panamera Diesel με το νέο κινητήρα αντικαθιστά την έκδοση των 250 ίππων και θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2014. 

SHARE:

24Media Network