Nissan Friend-Me. Έρχεται από τον ψηφιακό κόσμο...

Nissan Friend-Me. Έρχεται από τον ψηφιακό κόσμο...

Μπορεί το νέο X-Trail να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, όμως το πρωτότυπο Friend-Me, το ηλεκτροκίνητο e-NV200 και τα νέα Micra και Note δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Με το πρωτότυπο Friend-Me, η Nissan παρουσιάζει μια συναρπαστική εκδοχή για  το πως αντιλαμβάνεται το αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Για τη Nissan, το πρωτότυπο Friend-Me, αποκαλύπτει μια νέας γενιάς γλώσσα στον σχεδιασμό οχημάτων, διερευνώντας τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου που έχει σαφή προσανατολισμό  στον ψηφιακό κόσμο της πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan, το Friend-Me κινείται από ένα υβριδικό σύστημα PureDrive, με το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτά τα δεδομένα το αυτοκίνητο είναι ιδανικό για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Οι επιβάτες από την πλευρά τους έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε μια οθόνη, στην οποία εμφανίζονται πληροφορίες σχετικές με το όχημα. Για παράδειγμα το καύσιμο που απομένει, η ταχύτητα με την οποία κινείται το αυτοκίνητο, το σύστημα πλοήγησης κλπ.

Παράλληλα, με την παρουσίαση στην Φρανκφούρτη  του 100% ηλεκτροκίνητου βαν e-NV200, η Nissan ισχυροποιεί τη θέση της ως ηγέτιδα και στην ηλεκτροκίνηση, καθιστώντας σαφές ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της, σε παγκόσμιο επίπεδο από πλευράς στρατηγικής, για την βιώσιμη μετακίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις του e-NV200 επί Ευρωπαϊκού εδάφους, αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο έτος, ενώ σύντομα θα εμφανιστεί η εκδοχή του ως Taxi, στην πόλη της Βαρκελώνης.

Nissan Friend-Me. Έρχεται από τον ψηφιακό κόσμο...

Micra και Note.

Από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τόσο το νέο νέο MICRA όσο και το νέο NOTE. Συγκεκριμένα, το νέο Nissan MICRA, το οποίο αναμένεται σύντομα και στην Ελληνική αγορά, σηματοδοτεί  την κυριαρχία του στα αυτοκίνητα πόλης, όπου η  εντελώς νέα εξωτερική εμφάνισή του, συμπληρώνεται από μια εξίσου ουσιώδη ανανέωση του εσωτερικού του. Η παρουσία  νέων τεχνολογιών,  νέας κεντρικής κονσόλας, νέων εσωτερικών επενδύσεων, καθώς  και οι θύρες audio USB και Aux-in, αποτελούν μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του. Ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, τώρα υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο σύστημα πληροφόρησης και  επικοινωνίας με ένα νέο ηχοσύστημα και με μια μεγαλύτερη οθόνη αφής,  που ενσωματώνει το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης NissanConnect. Στο εξωτερικό του νέου MICRA, οι προσθήκες περιλαμβάνουν δύο νέα, μοναδικής αισθητικής χρώματα, το Pacific Blue και το Sage Platinum, καθώς  και μια σειρά από νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου 16 και  15 ιντσών, αντίστοιχα. Ακόμη, το νέο MICRA, δίνει τη δυνατότητα στους τυχερούς ιδιοκτήτες του να το διαμορφώσουν με το δικό τους, προσωπικό στυλ, επιλέγοντας  εκείνα τα αξεσουάρ και τις λεπτομέρειες που τους ταιριάζουν απόλυτα.

Παράλληλα,  το νέο NOTE, έχοντας ως βασικά γνωρίσματα την προηγμένη τεχνολογία, τη δυναμική σχεδίαση και την  απαράμιλλη ποιότητα με προσοχή στη λεπτομέρεια, σηματοδοτεί για τη Nissan την άφιξη ενός  νέου συναρπαστικού αυτοκινήτου, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να κυριαρχήσει στην κατηγορία Β. Με αιχμή του δόρατος το καινοτόμο σύστημα Nissan Safety Shield, το νέο Nissan NOTE, προσφέρει στον οδηγό του ένα πακέτο τεχνολογιών που συνδυάζονται έξυπνα, προκειμένου να καρπωθεί απτά  οφέλη. Αποτελούμενο από ένα συνδυασμό λειτουργιών και συστημάτων όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), η λειτουργία προειδοποίησης απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας  (Lane Departure Warning), καθώς  και το προηγμένο σύστημα ανίχνευσης εμποδίων (Moving Object Detection System),  το Nissan Safety Shield είναι σίγουρο ότι προσφέρει ένα νέο επίπεδο υποστήριξης στον οδηγό του.

SHARE:

24Media Network